not so bimbo...

Äsch, det blev inte så mycket blondare...eller tycker inte jag iaf, kanske lite men inte så jag trott. Fast både frisören och Ulrika när jag kom tillbaka på kontoret sa att det verkligen är skillnad! Det är väl som med fransarna, man är blind när det gäller en själv.

image193
Before:
Karl vill inte va med på bild om den "ska spridas" sa han...tror att det här räknas till det :) På bordet ligger inspirationen, Avril Lavignes
bilder från ett vårnummer av Arena Magazine

image194
image195
After: Any lighter?

Nu är bloggen på g, ska bara förankra tanken ordentligt hos Tommy boy innan jag ger ut länken. Han hade lagt upp en bild från dagens Trollhättan, där spöregnade det, här i Sthlm skiner solen som vanligt(?) och jag ska ta och njuta av Gerdas uteservering iaf en gång för den här sommaren :)


lunch uppe i det blå

Ville få in en sista lunch med Sara eftersom jag kommer att få sån abstinens efter henne när jag är borta :) Är lite stressad nu när jag också måste fixa massa grejer under lunchen och sen gå till frissan redan innan 15 så vi tog en snabb lunch uppe på Åhlens tak. Det var jättehärligt att sitta där i solen och blicka ut över Klarabergsgatan med Klara kyrka, åt en ok risotto med bröd och tapenade, mums.
(fick min nya kompis av henne också äntligen...som jag sen höll på att glömma på stolen när jag gick därifrån, sara fick påminna mig!! :)
image191image192
Fransarna känns bättre idag, det gäller bara att vänja sig. Tack snälla Mia-gumman för att du pysslar om mig och gör mig lite fin, luv u!

Nu ska jag gå och bli blonde bimbo for real!
;)

D day -4 dagar

Vad har jag gjort idag då inför resan? Inte mycket, fått mina behandlingar, det är väl typ det. Och initierat en blogg hos grabbarna, vet dock inte om det gav något resultat, får fortsätta jobba på det imorgon...

aj aj

Idag var jag hos Mia och gjorde mina behandlingar inför resan. Kevin ville vara med också ("det är ju ascoolt att träffa tove lite" :) det var kul så jag fick hejja på honom lite också innan jag åker. Ville helst ha en heldag med dom båda men det har inte funnits tid :(

Kom i tid för en gångs skull men hann inte köpa med mig mammasushin till Mia som vi bestämt :( När jag kom dit snackade vi med Kevit lite och jag tog lite kort, sen så började vi med det vi skulle göra och han kollade på inspelade Ebba & Didrik-avsnitt och käkade godis. Det är ju den bästa barnserien som gjorts någonsin, vi hörde den innifrån sovrummet och jag skrattade hela tiden ("Mamma, vad kostar jag" "Jo förstår du slebba lilla det är för att du inte är lika mycker värd som vi andra" 06.25...så jävla bra). Jag skrattar iofs hela tiden när Mia jobbar för jag är så nervös över hur ont det kommer att göra och ni som känner mig vet att när jag är nervös så skrattar jag. Mia sa när hon vaxade bikinilinjen (inte riktigt Brazillian men close enogh) att hon skulle tänka på mig när hon ligger där i februari och trycker ut en unge och säga "Jävla tove som grinade lite över den lilla smärtan" :)  Ja ja, ska man va fin får man lida pin.

Gjorde nya fransar också men nu är det ju sista gången innan jag måste vila dom så hon gjorde bara stl L istället för XL som jag har i vanliga fall. Eftersom det dessutom är lite mer glesare mellan fransarna nu så såg det väldigt futtigt ut tycker jag, inte alls som vanligt :( Men Mia vet bäst och det mesta är ju psykiskt (och Mia sa att jag är den enda hon vet som lyckats haft dem så här länge och mina egna fortfarande är ok). Bikinin, benen och fransarna blev väldigt bra iaf!

Efteråt åkte jag till Storstad och träffade Andi. Det var jättekul att se han efter tre månader! Känns konstigt att ha umgås så mycket med en människa under hela vintern och våren och sen knappt ens pratat med honom under hela hans exams. Men nu är han färdig (passed all courses) och i Sverige och hälsar på en snabbis. Vi drack några öl och sen skulle han ut till Vårberg och sova hos sina gamla roomiesar Pär and Katrin, var tvungen att åka tidigt så han hann hejja på dem innan de gick och la sig. Rätt skönt att få en tidigt kväll också på sätt och vis (kom hem innan tolv), ska ju ut och dricka öl imorgon också. Han kommer tillbaka och hälsar på i september igen så det blir lagom till när jag kommer hem :)

skärpning Cafét

Den här snygga inbjudan till Café Opera fick jag i förra veckan. Å nej jag blir så ledsen att jag inte kommer att kunna gå, det är ju en så snygg och inbjudande bild!....eller? Nog för att jag är en tutt-tjej men det där är inte charmigt.
image190

För övrigt spelar dom en jävligt bra låt på radion nu, Eric Prytz med Proper Edjucation

det är inte sant

Jag glömde datorn hemma idag igen!! Hade ju Mårtis dator torsdag, fredag men han är tillbaka från semestern idag. Som tur var är Matilda ledig så jag satte mig på hennes plats istället (detta efter att jag kommit 45 min sent) huvudvärk har jag också, not a good start of the week :(

D day -5 dagar

Glömde ju skriva vad som är i packningen just nu:
- 5 klänningar
- 5 kjolar (fast en är bara att ha på hotellrummet istället för mysbyxor)
- 6 topar
- 1 zipkofta
- 1 jeans
- 14 trosor (dom får ju liksom inte ta slut)
- 3 strumpor (är barfota i alla skorna egentligen)
- 3 BH
- 1 nattlinne
- 4 skor (omöjligt att välja bort ett par...men dom är små)
- 1 vind/regnjacka

Funderar på mina militärshorts, ibland är det ju som sagt skönare att ha shorts än kjol men jag tycker ju inte det i 9,5 fall av 10. Sa till Sara att enda gången jag kan hålla med om det är ju kanske om jag ska rida på en elektrisk tjur eller nått....och den chansen...öhh risken, finns ju faktiskt :) Men jag får se.

Med det här har jag räknat att man kommer att vilja byta kläder en gång om dagen (bilen vs middag typ), att vi kommer att tvätta minst en gång och att jag kommer att handla en del (men inte allt).

Skriv gärna en kommentar om vad du tycker, är det galet mycket eller minimalt lite?

halvpackad

Nej jag menar inte mitt tillstånd efter att ha varit ute med Lajjo och Ulrika ikväll, det blev nämligen inget eftersom Lajjos kompisar bangade. Men det kändes ändå helt ok, hade dom varit på så hade jag såklart velat träffa honom en sista gång men nu var det rätt skönt att bara vara hemma och fixa.

Det här har jag fixat inför resan under eftermiddagen/kvällen:
- Packat alla kläder och skor (alldeles för mycket enligt Anders...jag håller med)
- Sorterat och plockat in all övrig tvätt i skåpen (60 trosor och 30 par strumpor bla!?).
- Diskat
- Fixat biljetterna (Henrik var på Öland så Ernest åkte och hämtade dom och kom och lämnade dom till mig, gulle)

Det här har jag inte fixat inför resan under eftermiddagen/kvällen:
- Städat undan prylar
- Dammsugit och dammat
- Städat toan
- Tagit bort fransarna (ska göra nya imorgon och dom bör vila emellan).
- Köpt toapapper

Det här har jag gjort när jag istället borde ha fixat inför resan under eftermiddagen/kvällen:
- Spelat Winnerbäcks alla skivor 9,5 timmar i streck (hann med två hela omgångar)
- Letat efter folk som har bloggar på blogg.se (jag ligger på 23:e plats i listan av 786 i Sthlm 26-28 år?)
- Chattat (det gick jättebra att bara skriva ibland tills det att Lina kom in efter åtta, sen dess har jag varit fast här)
- Röjt nattduksbordet (kan inte fatta allt konstigt jag har i mitt nattduksbord...och nej inte bara sånt snusk som ni tänker på :)

Vilken lista man än vill fokusera på så är jag helnöjd med att jag nu kan känna att jag redan har packat väskan, eller åtminstonde halvt packat om man räknar med alla prylar som ska ner också (just nu är väskan redan full men jag får väl revidera). Så många dagar innan resa är rekord!!

sista helgdan

Ok, nu har Sabrina precis dragit hem och jag borde ta tag i mitt liv. Det här är sista dagen som jag är hemma och har tid att fixa innan torsdag, nja på onsdag är jag hemma också men det är sista dagen och den får jag inte räkna med, då ska jag bara vara hemma och göra ingenting! Har en hel del kvar på listan men tyvärr så är batterierna slut i lap topen och det är där jag har den riktiga listan, har försökt att återskapa det men det känns som jag missar något.

Ikväll ska vi kanske gå ut med Lajjo, han skulle passa på att köra en sista helkväll med sina killkompisar innan han flyger tillbaka till chingchong-land imorgonbitti. Jag tyckte ju kanske att det var lite konstigt att ha den kvällen natten innan man ska flyga massa timmar men jag vet inte, antingen så ville han bli helt frisk från halsflussen först eller så är dom andra i restaurangbranchen och van att gå ut på söndagarna? Jag tror att det blir av men då gäller det att jag skärper mig med fixet nu på dagen! Imorgon ska jag till Mia och göra behandligar och sen träffa Andi som är i landet och hälsar på :) På tisdag ska jag bli blondie på riktigt och sen kanske ut lite efter det. Så idag är som sagt sista chansen.

Så nu måste jag sätta igång, Itunes är laddat med Winnerbäck och jag är faktiskt lite peppad :)

simpsons

The Simpsons movie var en liten besvikelse, man har ju håsat upp den nu så himla mycket så då kan den ju nästan inte bli så bra som man hoppas. Alla recensenter har gett den fyra i betyg men jag skulle nog säga en trea, den skulle helt klart va bättre att se hemma. Trodde att den skulle vara lite roligare, lite mer action och lite längre dragna skämt. Men men, den var ju inte dålig, bara inte levde upp helt.

Efter bion gick vi till ett ställe och käkade middag och tog några öl. Förutom jag, Ulrika, Mårten och Lajjo så var som sagt Pär, som var ansvarig för vår grupp innan Lajjo, med och det var så himla kul att träffa honom. Jag har inte ens mött honom sen han slutade på H&M i september. Han är en sån där kille som ensam kan underhålla ett helt rum, han är så rolig med sina historier (påhittade eller sanna) och sin kroppsmimik så att man skrattar så man gråter :)

Maten var helt ok och efter det ville vi gå till Pet Sounds och dricka öl men det var så himla packat, så gick vi till WC istället, jag hade aldrig varit där men det var riktigt bra, schysst musik och soft stämning. Alla var sega, jag var ju bakis, Lajjo sjuk och Pär är alltid lugn (ännu mer efter att han fått barn) så det var ju inte råpartystämmning men det var bara mysigt att sitta där med dom som man alltid har så skoj med.

Framåt tolv bestämde vi för att det inte skulle bli nå mer drag utan att vi skulle gå hem. Jag hade snackat med Sabrina som skulle till Ohlsons att jag skulle komma förbi där men hon skulle inte bli så sen så då drog jag till Blue Moon och träffade Mike (australiensaren från i torsdags) istället. Han är en kul kille, vi satt mest och snackade och drack whiskey.

Idag har jag varit grymt bakis (fast mest trött) och typ sovit hela dagen men nu börjar jag komma igång lite igen och Sabrina är på väg. Vi ska nog bara ta en soft kväll (natt) och snacka och käka glass :)

(jag skrev inlägget kl 23 men glömde publicera det då)


virrigt

Det blev ingen fest igår så jag och Canita gick till Treat och drack öl istället. Jag glömde ju min dator hemma på morgonen och var på väg att gå hem och hämta den när jag kom på att jag kunde sno Mårtens istället. Sen när vi kommit fram till Treat kom jag på att jag glömt att hämta ut nycklarna som jag lämnat in för att göra kopia. Så det var bara att traska tillbaka till Sahlen-huset och sen bortåt igen, kändes skönt att jag inte gått hem för att hämta datorn för då hade jag gått sen streckan sex gånger samma dag. Jag är så virrig ibland.


Sara kom förbi också och vi satt där och pratade och spelade musik tills de stängde (vi hängde t.o.m. kvar kanske en halvtimme efter). Sen hade vi tänkt att gå till Ohlsons men dom hade stängt så det blev taxi till East. Träffade ett par australiensare som var roliga att stå och prata med lite, gillar det språket :)

image189
Rätt så sent blev det och rätt så trött var jag imorse. Jag hade precis vaknat när Pierre ringde och sa att han saknade mig där, jag undrade var han menar eftersom han är på semester men då hade han så lägligt kommit in för dagen för att fixa lite fakturor. Så lägligt just den dagen då jag försovit mig nån timme. Fick skynda mig iväg till jobbet. Så fort jag kom in så gick vi till Espresso house för att snacka lite. Det har varit en rätt soft dag men jag är ju så trött så jag håller på och somna.


Ikväll blir the Simpsons! Tog en kul bild när jag var på bion i onsdags :)

image188
Tommy blev lite besviken för han ville se den i USA men jag tycker att den är alldeles för gammal för att se där. Då ska man ju ta nån som inte kommit till Sverige än. Vi får väl se hur det blir.


Nu spöregnar det och jag och Ulrika ska ta oss ända till Söder, så opepp :(
(men det är trots allt helg!! :)


menlös info

Tio första:
1. Första bästa kompis: Lina
2. Första bil: Ford Mondeo -95 (köpte 2002 och äger nog fortfarande)
3. Första kärlek: Jens Tillberg... vi lärde känna varandra när jag var tre (han är ett år yngre), kärleken höll i sig till jag var sex ungefär
4. Första husdjur: Spike och Mädjesty (döpt efter My little pony-figurer...jag hade slottet också) två st urgoa eldsalamandrar (i sex årsåldern).
5. Första semester: Det var väl uppe i Söderhamn mest hela tiden, längre utflykt än så var nog till Gotland med familjen när jag var sex (mycket hände när jag var sex år :)
6. Första jobb: Jobbade extra på min farbrors företag Erixon & Bonthron i ettan på gymnasiet, satt i receptionen och fick öva på min tyska eftersom de jobbar mest med Tyskland. Ungefär samtidigt jobbade jag extra och packeterade flygmat på Top flight catering, löpande band men jättekul eftersom jag jobbade med Lina och Åsa och andra sköna människor. Vet inte vilket av dom som var först?
7. Första köpta skiva: Vet inte riktigt men jag tror Bobbysocks (jag och Sara F VAR Elisabeth och Hanne med likadana spetshandskar och allt :) på LP såklart.
8. Första riktiga kärlek: Pierre, första seriösa pojkvännen on and off mellan 14 och 16 år
9. Första piercing: Fortfarande inga, nickelallergi :(
10. Första konsert: New kids on the block! Globen 1990 (tror jag) DET var kärlek det :)

Nio sista:
(fy så hemskt jag hoppas att dom menar senaste?)
1. Sista alkoholdrycken: Staropramen igår på innergården
2. Sista bilfärd: Med Henrik hem från Jossan i tisdags
3. Sista filmen du såg: Disturbia
4. Sista ringda telefonsamtal: Lajjo (men han svarade inte)
5. Sista bubbelbadet: På SATS Vasagatan med Eva och Jossan nån gång i våras.
6. Sista spelade cd: Jag spelar aldrig CD-skivor men jag tror det kan varit Metallica på nån efterfest.
7. Sista gången du grät: Hela veckan efter midsommar, tror alla tårar tog slut då.
8. Sista måltiden: Tortelloni i måndags kväll.
9. Sista daten: Sysslar inte med sånt.

Åtta har du nånsin:

1. Dejtat en av dina bästa kompisar? Nej
2. Blivit arresterad? Nej
3. Blivit kär vid första ögonkastet? Ja
4. Varit på tv? Ja
5. Fått ditt hjärta krossat? Ja
6. Busringt till nån? Ja
7. Ljugit? Ja
8. Räddat livet på någon? Nej

Sju saker du har på dig:

1. Lila top med svarta elgitarrer på
2. Svart kort-kort
3. Svarta leggings
4. Leopard ballerinas
5. Svart BH
6. Svarta spetstrosor
7. Min döskalle-klocka

Sex saker du gjort idag:

1. Gått till jobbet
2. Kommit på att jag glömt datorn hemma och istället snott Mårtens dator
3. Fixat extranyckel
4. Köpt en Pepsi Max
5. Skrivit ett blogginlägg
6. ...men mestadels jobbat

Fem favoritsaker (Ingen speciell ordning):

1. Min mobil
2. Min dator
3. Mina Ipods
4. Min kajalpenna
5. Min digitalkamera!


helt ok

Jag skulle nog ge filmen igår 3 st T, den var rätt bra med tanke på mina förväntningar. Sara (som varit så himla rädd innan :) dissade den totalt och tyckte den var kass och töntig, knappt ett i betyg tror jag hon hade gett. C-G Karlsson recenserade den i God morgon-soffan imorse och gav den en lite svajig trea. Han jämförde den med Hitchcocks "Fönster mot gården" och jag tyckte väl att jag kände igen handlingen lite (även om jag inte är någon expert på klassikerna!) Man får ta det för vad det är och då var det en helt ok film som spårade lite åt klyscheri-hållet på slutet. Han sa även att han trodde att vi skulle få se mer av huvudrollsinnehavaren Shia LaBeouf i framtiden.

C-G recenserade även Simpsons-filmen, den fick en klar fyra! Jag och Ulrika bokade biljetter igår, Mårten, Lajjo och Pär (en annan gammal kollega som sen gick över till Filippa K) hade ju redan så vi går på bion och hittar nog på något kul efteråt. Får se om det blir någon fekke (ha ha) ikväll redan som vi prellade lite i tisdags när det inte blev något. Simpsons var förresten och hälsade på redan på biografen igår:)

disturbia

Ikväll blir det bio (det var länge sen sist!) Disturbia, efterfesten är på Solidatitet men jag vet inte om vi orkar gå. Brukar ju sällan göra det på festerna efter bio, men ikväll är det ju på ett ställe jag gillar. Får se, Sara är trött och jag har ju varit lugna Tove i nästan en vecka :)

image176

male bonding

"Look, here is a centre for physical fitness, we do the bonding" :)

Det är ju fantastiskt hur mycket annorlunda en vanlig halvtaskig rom com kan vara när man har några killar med som aldrig har sett filmen men är öppna i sinnet och verkligen är (eller låtsas vara kanske snarare) väldigt intresserade. Helt plötsligt uppskattar man saker som man aldrig reflekterat över när man slösett den på tv nån tråkig söndagskväll.

Kladdkake-kvällen hos Josefin var jättemysig. Jag kom först och vi hann prata om mig lite och om hennes break up med Ulf. Rätt så snart kom grabbarna med ägg och glass. Jag trodde ju att det var välkommet att komma till dukat bord kl 20 men han hade missat att skriva att det ingick själva bakandet också. Ulrik och Henrik gick och la sig i soffan och jag, Jossan och Ernest placerade oss i köket som goda hemmafruar. Lina stod för receptet (via telefon :) Jossan hällde, Ernest rörde och jag bossade (som vanligt). Den blev annorlunda än den brukar trots att det var mitt recept men ändå väldigt god (man kan ju nästan inte misslyckas med kladdkakor).

Ernest sa att man absolut inte kunde ha flytande margarin i smeten medan Jossan bestämt hävdade motsatsen (gissa vem som vann :) Henrik vann vispslickningen
Till kakan ville vi kolla på nån "rulle" (ulriks ord :) och valet stod mellan Så som i himmelen, två andra jag inte kom ihåg och The Wedding Planner , det blev den sistnämnda, faktiskt mest på killarnas initiativ. Hur kan Justin Chambers som är så snygg i Greys Anatomy vara så töntig och ful i den här filmen?  Jag sa nån gång att om han bara var allvarlig och tyst så var han söt men då får han inte röra på sig eller tala, dom tyckte det lät som att jag pratade om en hundvalp.

Jag är bra på att fånga folk på bild :) Ernest hade en flygning kl 3 natten innan och hade varit vaken sen 01.30 så han fick lov att slumra lite, Ulrik däremot har semester och hade ingen ursäkt
När filmen var slut fick jag skjuts hem, Henrik bor i Gamla stan så han åker nästan ändå förbi, såå skönt när klockan är efter tolv. Alla andra bor ju där i Frösunda, Solna över huvud taget är som en epedemi som bara sprider sig bland kompisarna känns det som. Jag berättade under kvällen hur segt det kändes att flygbolaget sagt att jag behöver åka ut till Arlanda och byta grabbarnas biljetter som blivit ändrade (en annan är ju lite modern och har E-ticket ;) och Henrik erbjöd sig att fixa det åt mig, han är pilot som alla andra så han hänger ju därute nästan varje dag. Det tyckte jag var väldigt snällt av honom, känns ju jättesegt att behöva åka fram och tillbaka dit ut innan jobbet (dom har bara öppet 07.30-11.00) Idag ringde han dock och berättade att han varit vid US Airways disk och att de sagt att det inte alls behövde bytas några biljetter, det var samma flightnr som tidigare och hellugnt? Så nu är jag ännu gladare för att han kunde kolla det åt mig så att inte jag åkte ut i onödan!

kladdkaka

Nähä, jag kommer ju inte iväg hem (som alltid när jag inte har någon som väntar på mig) och nu fick jag mess från Ulrik "Kladdkaka hemma hos Jossan efter 20 för den som vill". Det blir nog ingen tvätt idag :)


PS. Jag har förresten uppdaterat med bilder till inlägg "grillning", "taskig timing", "bushen here i come" och "min morfar" om ni missat det...


bu hu

Det är ju något som vi annars säger när någon gnäller för mycket men nu är det så på riktigt faktiskt :(

Vi har varit lite duktiga på att träffa Lajjo senaste veckan, han, jag och Ulrika tog några timmars fika (ja...kaffe faktiskt) i torsdags eller när det var och igår var han sällskapssjuk efter att ha spenderat dagen med Love och kom in och ville äta lunch med oss...klockan halv tre. Vi föreslog att han kunde vänta lite och att vi sen tog en tidig hemgång och följde med honom till ett café för typ middag istället.

Ikväll hade vi tänkt att ha ett litet fyra-personers-party och "vara hos Mårten och spela gitarr, dricka shots och sjunga gissar jag" som Ulrika uttryckte det. Bara umgås, med lite mindre kontor och lite mera alkohol :) Igår kväll mådde Lajjo ju toppen men så idag kom ett mail att han fått halsfluss så att vi tyvärr måste ställa in :( Vi hade ju tänkt hinna ses fler gånger i veckan och gå ut och ta en öl och kanske gå på Simpsons på fredag (sorry Björn!!) men nu fick vi istället prella torsdag till "festen" och så får vi se om det blir något mer. Hoppas penicillinet hunnit verka tills dess.

Mycket tråkigt, den här dagen är regnig och trist som det är, hade behövt lite uppmuntran. Ulrika skulle gå på Harry Potter istället men jag drar nog hem och ser om det finns någon mer tvättid istället :(

städpatrullen

Igår hade jag som enda uppgift att jag skulle sno en tvättid och få lite saker gjorda hemma. Eftersom Eva åker till Italien på onsdag och jag skulle vilja träffa Johanna också så bestämde vi att dom skulle komma hem och sitta i min soffa och titta på när jag fixade och bara umgås med mig samtidigt. Det blev jättelyckat, jag var mycket mer produktiv än jag brukar vara när vi gör sånna saker och dom hjälpte mig bla med att diska och att rensa ur garderoben lite. Det är så mycket enklare att göra sig av med plagg som man egentligen gillar (men aldrig använder) när Johanna är där och provar och gärna ärver dom, då känns det så mycket lättare. Tack för att ni hjälper mig att tömma min garderob! ni tror att det är jag som gör er en tjänst men det är egentligen tvärtom :)

Båda fick även igång en varsin blogg från min dator, får se om de kommer att fortsätta jobba på dem, Johanna är nog på g men Eva drar ju nu ett tag. Höll på att ta en jättehärlig bild på när Eva sitter framför datorn i en top som hon precis fått från mig och Johanna ligger brevid i BH, en öppen skjorta hon precis fått och trosor (det var så himla varmt i lägenheten så man kunde knappt ha kläder) och läser Vecko-Revyn. Men av nån anledning kände jag att det kanske inte var något man skulle dela med sig av här :)

Eva gick vid 22 nån gång och Johanna stannade kvar över natten. Vi höll på och fixade lite till och jag lärde henne hur man beskär eller ändrar storleken på bilder och websparar i Photoshop. Hon tycker jag är en sån expert på datorer (blir impad av att jag nästan bara använder kortkommandon i alla program) men jag hävdar ju att det är rätt så basic, fast allting är väl relativt och det beror ju på vad man jämför med. Jag jobbar ju med det som verktyg hela dagarna så det är ju inte så konstigt att man kan grunden, jag är imponerad av att hon kan spela piano, sjunga och är duktig på sport :) Vi gick och la oss vid kvart i 2 men sen låg vi och pratade i upp till en timme. All den där tröttheten som hade funnits hela kvällen var som bortblåst så fort man borstat tänderna.

Det är mysigt att få umgås sådär mycket iaf, och ibland behöver det inte vara med avancerat än att man tvättar, städar, bloggar och provar kläder ihop :)

love bunny

Nä nu pratar jag inte om mig själv utan om den här söta kaninen. Om den varit billigare skulle den få flytta in hos mig any day. Den har lite fler kompisar men jag gillar Francis bäst :)
image154

humlan

Lång rapport nu igen! :)

Det var härligt att komma ut till stugan, vädret brukar vara bättre där ute på kusten och det var det också nu, strålande sol och varmt under hela det dygnet jag var där. När jag kom fram åt vi pappas goda inbakade kyckling på altanen mot sjösidan och sen satt vi kvar där och filosoferade och tittade på solnedgången.

Karlarna i köket precis som det ska va (och brukar vara hos oss) ;) Farmor i retro-moderiktig Addidas-overall

På kvällen blev det bara soft, jag satt framför datorn och saknade Internet, modemet var hos Börje (farbror) och skulle inte hämtas förrän dagen efter. Kollade lite sporadiskt på Rött hav och skrev lite på morfarsinläggen (det var därför det blev så långt). Farmor försökte pracka på mig lite kläder som hon fått av Maggan (faster) varav en inte så vacker väldigt over sized piké i stl 42/44. Jag frågade om hon inte tyckte att den var lite stor för mig men då sa hon ?men du ÄR stor Tove?, tack för det farmor, inte undra på att man aldrig känner sig nöjd. Dagen efter fick hon väl ur sig att hon tycker att jag är fin även om jag är STOR men det känns ju ändå.

Fick åter igen lite Fallens dagar-abstinens och trakasserade grabbarna med sms (tydligen har stekarna hittat sin väg ända ner till Thn ;) efter tolv förbarmade sig David över mig och ringde och gav en liten lägesrapport, dom verkade ha det kul och det glädjer ju även mig. Vi pratade som alltid om hur kul det kommer att bli i USA (det här är typ världens mest hypade resa någonsin!) och längtade till nästa torsdag. Han och Lisa har snackat om att dom kanske skulle komma upp och hälsa på i Stockholm veckan före avgång och han sa att det lät troligt i dagsläget att dom skulle komma. Jag fick lite panik eftersom det ser ut som ett bombnedslag hemma hos mig men samtidigt är det bra att jag får tummen ur och tar tag i det, plus att det ju vore jättekul, jag saknar dom så.

På söndagen var det om möjligt ännu bättre väder och vi drack kaffe på insidesverandan. Maggan kom och lämnade modemet och vi hann prata lite om USA och livet i allmänt, har inte träffat henne sen Molly fyllde ett här på våren så det var kul. Mamma & pappa skulle ut och gå och även om det lockade så la jag mig och solade på verandan istället. Det har ju varit så dåligt väder nu ett tag så man får ju passa på när det är fint. Problemet är ju att det inte blåser det minsta när man inte ligger på sjösidan (fast det blåste nog inte där heller) och det var över 30 grader i skuggan så jag kan inte tänka på hur varmt det var i solen, inte ett moln på himlen (jag övar inför öknen :)

Morgonkaffe i solen. Olle och Börje :) Dom har också en jättefin stuga med härlig uteplats.

Grannen Kickan kom förbi och berättade att min kompis Olle var där uppe också men att han skulle åka tillbaka till Göteborg kl 15, den var då 13 så jag klädde på mig och skyndade bort till dem. Syskonen Kajsa eller Per var inte med men han var där med sin nya hund Börje (ha ha) och mamma Lena och pappa Kaj med deras hund Senika. Jag älskar verkligen familjen Sonesson, dom är så goa och mysiga och man är bara glad att få känna dom. Jag har ju som växt upp med dom eftersom jag och Kajsa bondade där uppe nån gång vid 10 års ålder och sen när jag började hänga i Gbg och Olle kom in i tonåren också så blev vi bra vänner med.

Far och son(esson) Jag och Kaj tittar på bilder, det är svårt att se vilken fin utsikt dom har från sitt vardagsrum men det syns ju på bilderna utifrån. Jag och Olle-bull :)

Olle har ju blivit gravid sen jag träffade honom sist och nu dessutom gift sig veckan före midsommar där uppe i deras stuga, känns jättekonstigt, lilla Olle liksom :) Jag har inte pratat med honom alls om det men det var bara närmaste familjen och väldigt litet bröllop, Kaj visade mig bilder på datorn och dom hade varit så fina. Hans fru (shit vad konstigt att säga så!!) och bonusbarn var inte med uppe men jag hoppas att åka ner till Göteborg och hälsa på dem nått i höst, bebisen kommer inte förrän i februari. Det var tråkigt att vi bara hann ses 1,5 timme innan han måste dra men jag får ju som sagt åka ner senare i år och även hinna se Kajsa nått. Hon var tydligen på road trip ner till Tunisien med sin kille för att hälsa på hans familj.

Skönt att komma ifrån och ut på landet lite ;) (en BO-stereo, två BO-högtalare och två laptops är faktiskt rekord för att va min familj)

Sen låg jag och stekte några timmar till innan det var dags att åka Y-bussen hemåt. Jag klev på mitt i Da Vinci-koden, hade inga batterier i någon av Ipodsarna, ingen bok och kvaliteten på bussens radio var katastrof så jag satt där och höll på att dö av tristess. I vanliga fall brukar det inte vara några problem att somna in lite var som helst men nu hade jag väl vilat tillräckligt för den helgen. Ringde lite smått till Mia och Sara för att bli underhållen men försökte hålla det lite kort eftersom jag inte ville störa resten av bussen. Smsade några andra men fick dålig respons. Till slut sket jag i det och ringde Barry som alltid ringer upp gratis och pratade med honom dryga halvtimmen. Jag försökte verkligen prata lågt men jag tror mina medresenärer hatade mig lite när jag lagt på ändå. Fast egentligen är det ju inte värre än två stycken som sitter bredvid varandra och pratar (mina grannar höll låda i drygt en timme), till och med hälften så illa eftersom det är bara en som pratar, men det känns ju bara otrevligt. Men jag sket i det då, jag ville bara ha sällskap så att jag inte skulle dö av tristess.

Folk klagar på att det aldrig finns några naturbilder i mitt fotoalbum, så här har ni. Vår brygga där alla bräderna blåst bort, stenstranden bort mot Sonessons, och sen åt andra hållet. Det var det bästa när man var liten, att hoppa på stenarna. Smultron finns det gott om på tomten (men allra mest blåbär)

Det timade bra med tunnelbanan iaf så jag var hemma redan strax efter 23, det var skönt. Fastnade som vanligt framför datorn och snackade bla med Ulrik som var på jobbet. Vi bestämde att han skulle komma förbi en sväng eftersom vi behöver snacka ikapp lite, jag har ju inte berättat för honom själv om P-situationen tex. Sen hade jag lite kläder som jag köpt åt honom så varför inte komma förbi en sväng såhär kvart i ett på söndagsnatten :) Det var kul att träffa honom igen, var ju ett tag sen sist, och tröjorna passade jättebra. När vi hade avverkat de samtalsämnerna vi kände att vi behövde ventilera och vi båda höll på att somna åkte han hem strax efter 2 (sen var ju jag vaken ytterligare nån timme såklart). Det var kul och nu kan jag bocka av en person till på min "want to meet before go-lista" :P

min morfar

Lååångt inlägg det här men man har inte så mycket annat att göra här uppe och ni behöver ju inte läsa allt ;)

Det gick bra att köra upp i fredags. 2,5 timmarna tog det till skillnad från över fyra timmar som när jag var mindre, då stannade vi ju iofs och åt middag men ändå. Jag kör verkligen sällan bil nu för tiden, i stan behöver man ju inte bil och när jag är och hälsar på min egen Ford nere i Trollhättan så är det alltid Peter som kör. Men det spelar ingen roll, det är ju som att cykla och snart kommer jag att få köra mer än vad jag någonsin behövt i hela mitt liv, 750 mil delat på fyra pers blir nästan 200 mil var så jag kommer nog att få göra mina timmar bakom ratten!

Min morfar är helt fantastisk, 91 år gammal så bor han inte bara fortfarande hemma i sitt hus utan tar hand om allt på egen hand. Min mormor (som dessutom varit hemmafru i alla år) dog för 11,5 år sen och sen dess har han ensam tagit hand om alla hushållssysslor samtidigt som han är med i fyra olika körer och far runt på träningar och uppträdanden. Min mamma frågade honom för någon månad sen vad han hade gjort under dagen, då svarade han "äh ingenting, jo förresten jag var ute och cyklade 7 km men förutom det ingenting alls faktiskt" :) För bara nått år sen brukade han vara ute en mil om dan, på sommaren på cykel och på vintern på spark. Nu berättade han för mig att verandan utanför gäststugan börjat gå sönder så då hade han brutit upp allting, åkt och köpt virke och snickrat en ny veranda, det hade tagit ett par veckor men nu var det klart. Vilken karl va!

"Du å jag morfar" :) Solen skiner alltid i Trönö. En kortklippt tove på den tiden det begav sig (också på den tiden det begav sig med skjorta innanför stickad tröja :) Lina har plåtat och jag har framkallat bilden, den har hållit 10 år men börjar bli lite gulnad av solen, foto blev ju aldrig min expertis.
När jag kom upp tog vi det lugnt och kollade på TV, läste Hemmets journal och löste korsord. Kortspelande brukar annars vara en populär syssla men det blir inte lika mycket efter att mormor gick bort. Jag kollade på Djävulens advokat (och lite Anders & Måns däremellan) men sen gick vi och la oss redan vid kvart över tolv! Trots att morfar inte är en Lindholm brukar han också vara uppe sent så det var riktigt duktigt av oss.

Jag vaknade vid 11 (skönt att få sova ut andra lördagen på raken) sen frukost som också är en sak för sig. När jag var liten och man inte fick ligga och sova lika länge som nu så var det först en "förfrukost" på morgonen med kaffe och fikabröd, efter några timmar var dags för riktiga frukosten som består av sill, rödbetor, knäckebröd, ost, sylta (vilket jag dock brukar hoppa), ägg och till det nån slags flask-läsk (som man går ner i jordkällaren och hämtar i backarna). Alla som känner mig vet att jag är beroende av Pepsi Max och brukar bara himla med ögonen när det ibland är det första jag får i mig på morgonen. Men tänk då på frukostarna hos min mormor & morfar tillsammans med att min pappa ibland efter morgonkaffet brukar ta som frukost ett jätteglas läsk ihop med en knäckebrödsmacka, så är det faktiskt inte så konstigt. Efter det här blir det risgrynsgröt, med mjölk hämtad från mammas gamla barndomskompis Åkes gård en liten bit bort.

Frukosten och utsikten från frukostfönstret :)
Peter brukar säga att jag är en sån Stockholmstjej så jag inte skulle känna igen en ko om jag såg en. Jag brukar säga att förutom att jag faktiskt kommer från Väsby där det finns en hel del kohagarna, så är jag uppvuxen här uppe där det inte finns så mycket mer än djur och natur. Jag älskar min stad och allt jag kan göra där och skulle aldrig vilja flytta därifrån, men ibland är det skönt att komma iväg så här. Jag är född inne i Söderhamn men den stan är inte ens i närheten så stor som Väsby och även om vi flyttade ner när jag var bara 1 år så tillbringade jag mycket tid hos mormor och morfar när jag var liten. Jag och Lina fick till och med adoptera en kavl hos Åke när vi var 10 (som vi döpte till Lina eftersom den var född på samma dag som hon), vi gjorde väl inte så mycket mer med det men för oss var det en väldigt stor grej och vi hade nog tagit med oss den hem om vi hade kunnat.

Resten av dagen satt vi bara i soffan och läste och vilade, det känns ju väldigt lat av mig men ändå så fantastiskt att bara kunna sitta och inte göra någonting och inte behöva ha dåligt samvete för det. Hemma finns det alltid något som man borde göra istället eller andra ställen man borde vara på men här är det inte mycket annat än att bara vara. Vi kom och prata på Sara F och han påminde mig om att vi ju är släkt med varandra på något ingift vis. Efter lite smsande med Sara så kom vi fram till att hennes mammas kusin är gift med min mammas tremänning (syssling på stockholms-språk), det är ju inte så jättenära men med tanke på att vi träffades som grannar nere i Väsby 25 mil söderut så är det ett rätt så kul sammanträffande.

Jag försöker ju skärpa mig lite inför resan med onyttigheter och så men det går ju som vanligt inte så bra. Men om jag själv är min värsta fiende på den punkten så är morfar klart nr 2. Trugar på en kaffebröd och mat hela tiden, enbart av omtanke såklart men ändå. Det är väl samma sak med farmor men där kan jag säga åt på skarpen att jag inte vill ha, men det funkar inte lika med morfar som är så lugn och snäll då vill man inte va hård. Hmm, varför var jag tvungen att välja den här helgen som första dagen i resten av mitt liv? :)

Innan jag åkte ut till Humlan så tog vi en sväng upp på mormors graven. Trönö Nya kyrka (anno 1895) brann för några år sen och efter återuppbyggnaden så har jag inte gillat att komma dit lika mycket, jag vill ju gärna att allt ska vara så som det alltid har varit (Trönö Gamla kyrka däremot är faktiskt ända från 1100-talet och vad jag vet en av Sveriges äldsta). Jag sa till morfar att jag pratar så mycket med mormor ändå var jag än är så jag känner inget behov av att komma upp dit egentligen men det kan ju vara trevligt att komma förbi och säga hej.

Efter att jag släppt av morfar åkte jag förbi Micke m dotter och Tina för att säga hej. Micke (som vi kom på också är ingift släkt med Saras sida av släkten) och jag är barndomskompisar och han bor i huset där han växte upp i samma lilla by där morfar bor. Hans pappa bor å sin sida i sitt gamla föräldrarhem i samma by efter att farmorn flyttat in till stan. Jag kan tycka att det är mysigt på ett sätt men lite jobbigt på ett sätt också, tänk att bo kvar på samma ställe hela livet, i samma hus. Fast det är ju lyx också, fint hus och fin natur :) Jag hann bara stanna i 20 min och snacka lite innan jag åkte ner till grannbyn och hälsade på Jessica. Det är min andra gamla kompis fru som jag bara träffat några gånger men gillar jättemycket. Olof var inåt stan och spelade poker men jag hade snackat med honom på telefon och försäkrat mig om att hon och barnen var hemma. Tyvärr låg Hugo och Heaven och sov så jag fick inte hälsa på dem men jag fick se kort, två små rödtottar precis som sin far, hur söta som helst. Nästa gång jag är uppe så får det bli under en längre tid så jag hinner träffa dem alla lite längre och jag sa (som alltid) att när dom är nere i Stockholm så får som lov att hälsa på.

Stockholm uttalas förresten på Hälsingemål med betoning på första delen av ordet, Stockholm (samma med Lindholm och de flesta orden för övrigt) jag tycker att det låter så mysigt, älskar ju alla dialekter men den här är ju lite speciell för mig. Ett annat uttryck jag gillar är "ja läre", det betyder "jag måste" eller borde, det finns mycket fint som man hinner glömma när man inte varit här på länge.

Hur som helst, därefter åkte jag berg -och dalbanevägen ut till Humlegårdstrand men det blir nästa inlägg å hemifrån!

bushen here i come

Nu loggar jag ut för ett tag. Har mellanlandat i Väsby och ska ta mammas bil upp till Söderhamn. Åker till morfar ute på landet ikväll och sen ut till farmor i vår sommarstuga imorgon. Det blir väldigt skönt att bara ta det lungt och träffa dem lite. Det har ju inte blivit något under hela sommaren så jag spontanbestämde att det måste ske innan USA!

Morfar har definitivt ingen uppkoppling (det är knappt så att mobilen har täckning där ute), farmor har massa datorer (eftersom resten min familj kommer upp imorgon också) och jag tror någon modemuppkoppling och någon 3G-uppkoppling, men vi får väl se hur det blir med uppdateringarna.

Idag började Fallens dagar, det känns jättemärkligt att inte vara där nere, det är ju det jag gjort den här helgen under de senaste sju åren! men men, kanske nästa år. David går på semester idag den fuskisen, han är ledig nu tills vi drar! jag är inte alls avundsjuk :) En annan person börjar också sin semester idag, hoppas han har det bra och gör något roligt nu.

Nä nu måste jag ta blomsterbilen (mamma tar med sig 1/3 av alla hennes 100 blommorna upp ungefär) och åka så att jag inte kommer upp för sent.

Ha en skön helg på er!

taskig timing :)

Igår var jag och hälsade på min blivande guddotter, hon har blivit två månader äldre sen sist och växt en hel del. Så söt, jättestora runda ögon och pappa upp i dagen. Vi bara pratade och umgicks hela kvällen. Det är så mysigt att träffa Anders och Kattis, dom är bra vänner. Anders och jag går ju way back och jag är så lycklig för att han har träffat en så underbar människa som Kattis, puss på er!


Jag fick en hel påse med strumpor från H&M:s utförsäljningsrum men pappa är så dum och sätter dom på huvudet på mig :(


En konstig sak som hände bara var att vi kom fram till att jag kommer hem från USA morgonen 1/9 och att dopet är 1/9 kl 13!! Jag förstår inte riktigt hur det kunde bli så när vi pratat om det så mycket men det får går bra ändå, pappa ska komma och hämta mig och skjutsa hem mig för att byta om och sen vidare till södra sidan stan. Det är ju tur att det finns en gudmor till som kan ta emot både mig och Lovisa om jag tuppar av i kyrkan :)


Måste ju visa kort från när jag var där sist också och lillgumman bara var 2 veckor gammal!) (svårt att få kort där både barn och föräldrar ser bra ut :)

(alla som känner till sin sällskapsresan uppskattar förhoppningsvis rubriken :)

filmer att se fram emot

Snart har Simpsons-filmen premiär, det blir ballt. Dom har börjat dra igång med marknadsföringen rätt rejält nu! Om dom har den här butiken kvar när vi är i LA så ska vi definitivt dra förbi!
image108

En annan film man bara väntar på är ju Sex and the city! Äntligen har de beslutat sig för att göra en långfilm av serien. Tyvärr finns det ju stor risk att serieformatet inte håller för storskärmen (samma risk med ovanstående) men man håller ju bara tummarna för vi längtar efter Carrie, Samantha, Charlotte, Miranda, Mr Big, Steve, Harry, Stanford och alla så mycket! Under tiden vi väntar kan man ju köpa boxen som jag har suktat efter i några år. Men face it, jag har världens minsta lägenhet och fysiska skivor är old school! inom kort kommer allting att ligga digitalt ;)
image109

female bonding

Igår var det som sagt dags för veckans Treat-besök. Eftersom jag och Björn inte träffades något i söndags så har jag känt ett sug efter att träffa honom och snacka lite. Kände på mig att jag skulle ha planer i helgen så det kändes viktigt att vi skulle hinna ses i veckan. Han trodde det var något allvarligt jag skulle prata om eller så och satt lite på spänn första timmen men när han fattade att jag bara ville hänga med honom lite så blev han lugn :) Han åt rödspättan, den var tydligen sådär. Man lär sig vilka rätter man ska passa sig för och vilka som är riktigt goda.

Träffade på Wille och brorsan John som är kompisar från Treat, jag och Mia träffade Wille och en annan kille där för flera år sen och började snacka med dom och sen dess har vi varit kompisar, även fast vi inte hörs så mycket nu förtiden utan mest stöter på varandra där nere så är det alltid kul när man ses. Vid nio var Björn tvungen att gå och då gick jag och satte mig vid deras bord istället. Det var kul. Bondade lite med Willes tjejkompis som kunde lufta sina problem för mig lite, så pass mycket att hon under kvällen sa "ska vi gå på toa ihop"...och jag sa ja :) ja ja, det var ju för att kunna prata ostört utan att de andra höra men så är tjejer också i allmänhet av nån anledning. Wille sa att vi var som totala motsatsen till varandra, jag var logisk medan hon var helt ologisk kan man ju sammanfatta det. Jag tyckte det lät bra, jag älskar när saker är logiska.

image110
Fick mess från David, han var också och "fika" :)

Dom drog dock rätt så snabbt och jag satt kvar och pratade med ytterligare några andra av deras kompisar. Vid kl 11 skulle han jag snackat mest med dra hem och då kände jag att det var läge att göra det samma. När jag kom hem började jag prata lite smått med Lina på msn men kände att jag ville prata med henne istället så jag ringde och så pratade vi i tre timmar igen :) Halv tre la vi på och då somnade jag gott i sängen!

solen är farlig

Jag skrev ett långt inlägg igår om måndagens utgång men när jag skulle spara blev jag utloggad och allt försvann :( Nu får det bli en short version istället (ja ja allt är ju relativt).

När det är soligt och härligt väder vill man ju sitta ute och njuta av det :) Träffade Sara i onsdags och vi gick och satte oss på Fridays uteservering i Kungsan. Det var strålande sol och helt underbart. Lite senare drog vi vidare till Sture Hof där Saras kompis Tony satt med ett gäng och hade ätit middag. Innan vi ens satt oss fick vi varsitt glas Rosévin och sen blev det påfyllt under hela kvällen innan man ens hade druckit ur så jag vågade knappt säga att jag egentligen föredrar öl :)

Det var jättetrevligt förutom att jag vid två tillfällen höll på att dra igång bråk pga att jag är så oblyg. Första gången var det bara jag och världens backslick-kille som skojade och drev med varandra (började när han hade varit "i båten och bytt om") men vi drog det så långt så att de andra inte fattade att det var ett skämt och jag var millimeter ifrån att flyga ut med huvudet före innan han ropa ut att allt bara var på skoj. Jag uppskattar den sortens humor men det kan man ju inte säga att Sara och Tony gjorde som blev väldigt provocerade :) Det andra var att jag kom in i en diskussion med en jättetrevlig kille som inte var det minsta bratig men ändå rätt "Stureplan", om min uppfattning om människor runt Stureplan. Jag kastar ju lite glas eftersom jag själv hänger där men jag har ju ändå mina fördomar (grundade på egna erfarenheter) och det var det jag försökte förklara. Nära igen att det skulle gå åt skogen men i sista stund förstod han hur jag menade och sa att han höll med mig helt och hållet. Jag går ju fan inte och ha med ute bland folk när jag är så där oblyg av mig :)

Sara köpte öl, galen Eva & fina Eva, jag & Eva

Söta Sara, två fashionistas :) Jag skulle visa hur fint Sara hade sminkat mig men ser bara mongo ut (har en så kass mobilkamera så den fångar ju inga detaljer!)

Efter dom andra gått drog vi över gatan till East dit Eva senare anslöt, kul att träffa henne igen! Hon och Sara har semester och skulle såklart vidare och jag hade tänkt vänta till dess innan jag drog men när klockan närmade sig tolv så beslutade jag mig för att knalla hem. Andra veckan på raken jag bestämmer mig för att gå hem tidigt och dessutom när jag är med Sara (vi har ju alltid så kul), jag är stolt över mig själv :) På vägen hem var jag sugen på sällskap och ringde först till en sovande Barry som i nått svagt ögonblick sagt att det var ok (fast han kanske menade på helgen? :) och när han ville sova efter en halvtimme ringde jag och tracka Tommy istället. Men det var bra för under den 1,5 timmen vi snackade så hann jag få i mig en del vatten och mådde mycket bättre när jag somnade än när jag gick hem.

Att det sen inte räckte utan att jag försov mig för första gången på jättelänge dagen efter var en annan sak. Kom in vid 10 lagom till ett möte vi skulle ha, alltid jobbigt att va lite sådär när man håller i mötet själv men det var helt ok :)

Igår blev det sushi och vin med Sabrina och sen sov hon över. Det var mycket mysigt, mycket snack och många skrattattacker :) Nu blir det Treat med Björne!

sommar igen?

Söndagen var rätt så händelsefattig kan man säga, bara ute i Fresta och softade. Björn ville inte leka med mig, eller jo fast senare då vi skulle äta middag (känns lite som när man var små igen :) Pratade med Lina i telefon i 1,5 h (det känns också igen sen barndomen) och efter middagen chat med grabsen som kommit hem från Oslo, Barry och Lina igen. Man är verkligen duktig på att umgås på det sättet. Stannade där till idag också, sov endast 2,5 timme ("som vanligt"), satt och skrev på ett brev tills jag inte orkade längre. Snurrig i huvudet idag men det känns ok, min kropp börjar bli van. Åkte med mamma så jag var på jobbet innan 8 iaf, det var skönt.

Idag är det sommarväder igen, gick ut och satte mig i Kungsan på lunchen, tänkte ta ett kort och lägga in men jag glömde, var för inne i det jag läste.

Nu ska jag ner och möte Sara L och sätta oss ute nånstans, senare ikväll kommer Eva M också :) (som jag inte träffat på jättelänge!!)

(nu har jag lagt till Haga-korten, väntar fortfarande på Björns, skulle få dem till helgen)


svenne-program

Det blev en väldigt lugn och tidig lördagskväll. Jag kom iväg sent till Micke och när jag väl var där skulle jag laga min tortelloni (jo men dom heter faktiskt så) med mozzarella, skinka och rostade pinjenötter. Micke hade sagt på telefonen tidigare att det fanns så mycket bra att kolla på på TV:n under kvällen, vi kollade på sommarkrysset medan jag åt. Jag är ju lite allergisk mot sånna här svenska familje-underhållningsprogram och det sa jag till honom men han upskattade inte när jag bytte till "All access" på MTV medan han var och snackade med Jensa :) Efter det var det födelsedagsfirande av Vickan och det var ju faktiskt kul med Johan Glas och David Batra men däremellan med uppträdanden och så vet jag inte riktigt. Jag vet inte varför jag hyser ett sånt starkt agg till sånna slags program, dom är väl trevliga(?) "Jag kollar på svenne-program" skrev jag till David, det beskriver det bäst tycker jag :)

Funderade på att sova över igen men Micke är van vid att gå och lägga sig tidigt med Emsan och ville gå och lägga sig redan innan tolv så då traskade jag hem till mamma & pappa igen. Fick iaf låna ett paraply för nu på kvällen så spöregnade det helt plötsligt. Jag upplevde en liten deja vu från spanien då 97% var dåligt väder och jag klafsade runt i leopard-ballerinasen hela veckan (bla ner för halva Gibraltar i spöregn). Här hemma har jag suttit framför datorn och snackat med Sabrina, Nyström och Johanni och umgåtts lite mer med m&p och kollat på gamla kort som pappa har i datorn. 11.000 kort fanns det dock så vi var tvungen att lägga ner för att gå och lägga oss. Anders berättade att han hade fått reda på att hans fasters lägenhet vi ska bo i i San Diego är en 4:a på ca 150-190 kvm, nice :)

Nyligen ringde Sabrina, hon satt på långa 545:an på långtur runt Väsby och så hade bussen oväntat bestämt att Fresta var slutstationen istället för att gå hela vägen runt. Hon tänkte kolla om vi hade någon bil i närheten men Jesper har gått och lagt sig och alla vi andra har druckit vin. Så det fick bli taxi, så onödigt och dyrt. Nu har mamma tjatat att vi ska gå och lägga oss ett bra tag så nu blir det nog natten!

picknick i haga

Min pappa ringde för säkert 1,5 månad sen och frågade om vi inte kunde åka och ha picknick i Hagaparken helgen efter deras första semester. Min och Jespers gamla lärare från mellanstadiet, som vi alla tyckte så himla mycket om, fyller 70 år idag så dom hade tänkt försöka få med honom också. Tyvärr skulle han upp och vandra i fjällen eller nått så det får bli en annan gång. När han ringde var det ju strålande väder sen många veckor tillbaka och det lät som en jättebra idé, de senaste veckorna har jag dock tvivlat starkt på att det skulle gå att genomföra (kanske att det skulle behöva bli picknick i vardagsrummet istället). Men sen samma som på Metallica-konserten (det glömde jag ju poängtera i det inlägget!) så ändrade sig vädret helt plötsligt och när jag vaknade upp imorse var det blå himmel och strålande sol. Micke skulle dra till sin syrra och sola och bada i poolen och det lät rätt nice men en picknick var det också perfekt för.

När vi kom hem till mina föräldrar så klagade mamma lite på att jag såg sliten ut och luktade gammal fylla :S Men hon är ju min mamma och det är hennes jobb att oroa sig :) Micke stannade och utväxlade några ord innan vi drog in till stan. Hittade en fin och solig plätt framför Koppartälten och där satt vi några timmar. Först massa småmat som vi satt länge och åt med lite rödvin till och sen kaffe och kladdkaka. Det blev mycket snack om USA och vilken sorts platt-TV jag ska köpa efter det projektet tex :) Sen gick vi lilla vändan runt där innan vi åkte tillbaka till Väsby igen. Det var jättetrevligt och mysigt att sitta och prata med dem så länge, jag träffar dem ju på tok för sällan nu för tiden!


"LA-PA" står för "Lax-pannkaka", vi trodde han skämtade först men man borde veta bättre när det är min far superkocken som är i farten.

Fam Lindholm, min vackra mor och goa bror. Pappa visar upp sin exklusiva nya plånbok i form av en gummisnodd :)

Härlig promenad, många fåglar och faktiskt det första bröllopet jag sett i Ekotemplet

Nu ska jag hitta på nån mat och ta med mig bort till Micke där vi ska dricka lite vin och snacka. Om inte Jens har en date så kommer han också. Det blir soft.

grillning, garv och gaystämning

Igår var vi hos Mickes föräldrar i Fresta och grillade, jag, Sara L och Björn. Jag och Sara tog tåget från stan och grabbarna kom och hämta oss vid stationen. När vi kom hem föll det sig så naturligt att killarna ställde sig och började laga mat medan jag och Sara satte oss vi bordet och tog en öl. Jag är ju van vid att min pappa alltid lagar maten men det är ju inte så jättevanligt rent generellt så vi satt där och njöt :) Grillningen gick jättebra och de hade köpt massa goa tillbehör. Jag berättade för Micke om Peter så hela middagen kretsade väl mest kring det samtalsämnet.

Tjejerna softar och killarna fixar maten, precis som det ska va! Jag drog iaf mitt strå till stacken genom att blanda två st (färdiga) marinader. Killarna hade planerat allting så att det skulle bli perfekt in i minsta detalj ;) Grillmaster M (och B)

När vi hade ätit kom Jens insläntrandes, några timmar sent som vanligt (Micke sa att han är världens sämsta på att hålla tider, skönt, då behöver inte jag inneha den platsen längre :) Jag och Sara tänkte att vi borde vara till någon nytta och plockade undan och diskade. Sen ville vi underhålla oss själva så efter att ha tittat på Micke och Emelies bilder från midsommar-bröllopet i Tyskland bestämde vi oss för att leka lite lekar. Först körde jag min "leken som alltid kommer upp på jobbfester", nån säger namnet på tre personer i bekantskapskretsen/runt bordet/på kontoret osv till nån annan och så måste den personen välja vem av dem man vill 1. ligga med 2. gifta sig med och 3. döda. Man börjar ju alltid med det som känns mest "självklart" men sen blir det svårare och svårare när man inser att man måste tex döda en för att ligga med en annan eller tvärtom. Vi valde lite både runtom bordet och inkluderat bekantskapskretsen. Jag fick ligga med Micke och gifta mig med Jens, själv så valde jag att gifta mig med Björn, ha sex med Micke och döda Jens, jag såg det som rätt självklart men det blir ju alltid lite konstigt efteråt :) Sara blev dödad av både Micke och Jens så hon tyckte inte att det var någon rolig lek, men Björn skulle iaf gifta sig med henne. När vi hade kört ett varv tyckte de att det var dags för något annat så då kom "jag har aldrig" igång. Vid den här tiden hade vi ju druckit en del öl så det blev rätt roligt. Grejen är ju bara att jag och Sara är rätt luttrade och dricker på mycket men skäms inte för något, medan killarna är lite småfnittriga på allt. Det kom fram en del intressanta saker men Micke hade svårt att förstå regeln med "inga efterfårgor" och ville veta allt om alla svar.

Väldigt god mat, Jens snygga sommar-strumpor, Micke visar stolt upp sin söta flickvän.

Björn är väldigt bra med propsen, nästan så att han har tagit över som show apa / clown efter Micke

...som saknar uppmärksamheten och tar ut det med kniven på en stackar ölburk. Jens förvarade av nån anledning sina öl i handfatet på toa. Jag och min städiga personliga privata make up-artist :)

Jag hämtade aldrig kamera-laddaren men tog däremot massa kort med Björns kamera. Här är en bild iaf som jag tog med mobilen och skickade med hälsning till Oslo-killarna (dom känner ju Micke och Björn också). Dom hade det bra, verkade mycke party, lät som de busade för min räkning också som de lovat :)
image81

Sen kom vi på den briljanta idén att vi skulle dra ner till Fabben (the utestället i Väsby) eftersom knappt någon av oss varit där sen skoltiden (och knappt då heller för min del iaf). What lives in Väsby stays in Väsby och jag såg fram emot att kanske stöta på några gamla bekanta. Men efter att vi sagt adjö till Björn och tagit taxi ner till Väsby city så upptäckte vi att det var stängt över sommaren. Andra valet var Que men på väg dit så svängde vi in på Ullis Kök & Bar för en öl. Det var knappt så att city-boysen stod ut med variationen i ålder och stilar där inne och ville mest bara springa därifrån, men jag lyckades få "trubaduren" att byta sista låten han börjat spela på till en Metallica-låt istället så jag tyckte det var rätt trevligt :P När vi var på väg ut informerade vakten oss om att Que har typ konkat och då fanns det ju bara slutdestinationen kvar, att gå till Magget (Restaurang Magasinet) vid station. Om Micke och Jens kände sig bortkomna på Ullis så var det inget mot det här stället. Jag och Sara är ju vana minglare och något av kamelonter när det gäller uteställen så vi funkar ju överallt men värre var det för dom.

Efter nån timme så kände jag och Micke dock att vi skulle dra oss hemåt, Sara stannade och parta vidare men Jens lyckades vi få med oss (trots att hans föräldrar bor vid station :) Vi satt och snackade lite innan Jensa drog hem (på cykeln!) jag och Micke satt och kollade på Surreal life tills Micke däckade i soffan, då gick jag in och la mig på gästsängen och somnade med kläderna på :)

En grymt kul kväll, det blev mycket skratt och skämt, alla tre är ju så roliga (och så jag och Sara uppepå det ;) jag älskar verkligen mina gamla Väsby-kompisar och de här killarna är så gulliga. Jag och Micke har ju varit så tighta förr så det är kul när man hittar tillbaka till varandra! :)

fre 13:e

Det är fredagen den 13:e idag förresten. Jag brukar oftast ha mer tur än otur men jag blir ändå nojjig, kan inte låta bli att vara vidskeplig :)

Carina har också gått på semester igår och jag kommer inte träffa henne igen förrän i september när jag kommer hem från USA. Nyss fick jag ett mail från henne där det stod "Du är en klippa, kom ihåg det och våga inte ens tänka på att bli amerikansk hustru à la Victoria Siverstedt eller nå't sånt!" i stora feta röda bokstäver (hon sa igår att jag inte fick operera brösten där borta?) Jag svarade med att skicka den här bilden till henne från Grönan och min första dag som blondin. Notera den nollställda blicken mot Alex och uppblåstbara-Barbara-munnen, ha ha ha
image80
(jag har bättrat på platinan lite, lyckades dock (tyvärr) inte retushera upp boobsen :)

Nu måste jag springa till tåget så jag hinner ut till Väsby innan det blir kväller, fick med mig Sara iaf, jätteroligt :)

i'm in heaven!

Konserten igår var jättebra!!! Till och med journalisterna håller med mig (Aftonbladet, SvD, DN, Expressen)

Satt på Pub Ancor med Canita innan och laddade med Metallica-låtarna rullandes på skärmarna, jag önskar att det skulle vara så varje gång man är där! :) Var lite osäker på tiden och när de skulle börja men när stället var så gott som tomt började jag knalla uppåt Stadion. När vi kom utanför hörde jag tonerna till något som lät som det de började med i Göteborg och precis när jag kom fram hördes vrål innifrån arenan, jag kom kanske max fem min sent och hann sätta mig innan första låten var slut. Det tycker jag var rätt bra gjort med tanke på att det stod kl 18.30 på biljetten och att jag bara chansade på att de skulle bli två timmar sena.

Hamnade brevid en helt galen kille som hoppade runt och diggade stenhårt. Han störde sig på att jag satt ner och lyssnade under hela första delen av konserten och försökte hela tiden rycka upp mig. Jag var så glad så jag kunde inte ens bli irriterad på honom och emellan attackerna så var han riktigt lugn och trevlig.

När jag stod på Ullevi och de kom in och började spela de första tonerna så började jag gråta, jag kunde inte hjälpa det men det var så mäktigt och efterlängtat från min sida så det var den reaktionen som kom. Igår var det inte riktigt på samma sätt men en ren och skär glädje.

Eftersom det är en spelning som inte kommer i samband med något platt-släpp så förstod man ju redan innan att det skulle bli mycket blandat och många gamla klassiker. Tyvärr har jag inte lyssnat på alla gamla skivor lika mycket som de som kommit efter Black album så många av låtarna landar inte djupt inne i hjärtat på mig på samma sätt som hos alla andra fans runt omkring mig. Om man jämför spellistan från gårdagen med listan från Ullevi (se nedan) som jag tycker var helt fantastisk så är det lite skillnad. Aftonbladet skriver att det förutom låtarna från The Black album endast spelade två stycken som är yngre än 16 år och det är ju i exakt 16 år som jag har lyssnat på och älskat dem så det är kanske inte så konstigt. Fast framförallt "Welcome home (Sanitarium)" saknar jag mycket och den är ju från Master of Puppets? Men det spelar absolut ingen roll, jag var lycklig bara av att se dem :)

Under första extranumret körde de One och då kunde jag ju inte sitta ner längre, stod upp och bara hoppade galet och sjöng med, jag älskar verkligen den låten. Lika som i Gbg hade de häftiga explosioner och fyrverkerier. Hittade en film på Youtube som inte har så bra ljudkvalitet på själva musiken men där man riktigt kan känna den maffiga inledningen.

Även Fade to black finns det en bra (om än kort) upptagning på.

Första extranumret var ju så planerat att de inte ens försökte göra sig till när de gick ut och sa tack för sig, andra extradelen däremot tror och hoppas jag kom mer spontant pga publikens tryck. Det var verkligen bra stämning :) Tyvärr körde de inte de två nya låtarna dom har kört ibland på andra spelningar under den här turnen, The new song och The other new song Den andra tycker jag inte låter så mycket Metallica, åtminstonde inte första delen och i versen, men den verkar bra ändå och den första bara älskar jag. Ser fram emot när plattan kommer!

James brukar ju vara fin men han hade ett fruktansvärt fult skägg som han dessutom tydligen hade blivit stoppad i tullen för, talibanskägg? Ja ja, I would totally do anyway ;) Rob är cool som vanligt, Kirk är mesig men ändå Kirk och Lars är liten och ettrig och hälsar på oss på danska.

Om jag ska ta ett helhetsbetyg och jämföra så tycker jag att Ullevi-konserten var bättre men det är absolut mest pga mig själv och det här är ändå en grymt bra spelning från deras sida sett. Hoppas det inte dröjer nio år innan de kommer igen!! :)

Spellista Gbg:
Blackened
Fuel
Harvester of sorrow
Welcome home (Sanitarium)
Frantic
For whom the bell tolls
I disappear
St Anger
Sad but true
Creeping death
Battery
Wherever I may roam
Melbourne
Nothing else matters
Master of puppets
One
Enter Sandman
Leper Messiah
Seek and Destroy

semestertider

Nu börjar det verkligen sina med folk överallt, bara en sån sak som att vi fick bord på ett av favoritcaféerna igår på lunchen (som annars brukar vara helt omöjligt). På kontoret är det rätt så tomt och på New media-avdelningen har vi gått från tio st till två. Nästa vecka är det bara jag, Ulrika och Matilda på plats och med viss variation kommer det att vara så ett tag framöver. Nästa vecka kommer Lajjo tillbaka från Fårö iaf så då får vi hitta på något kul.

Sara (L) gick på semester idag och ringde och ville käka lunch, vi gick efter lite velande runt Stureplan till La Camera på Norrmalmstorg. Hon ville fira sin första semester på sex(!) år med ett glas champagne och hon är ju ledig nu så en öl till det :) Ingen öl för mig dock, någon måtta får det vara, vatten är också bra för kroppen faktiskt ;) Jag käkade en rätt god pasta, hon torsk, har tänkt på att gå dit flera gånger men det har aldrig blivit av, det var schysst. Hon har som sagt inte haft semester sen hon jobbade på Femman 2001, därefter har hon pluggat eller frilansat och då är man som aldrig helt ledig. Jag njuter för hennes skull också.
image70
Många av mina vänner har semester, det gör som sagt inte så mycket eftersom det inte spelar någon roll om de är lediga när jag har semester. Däremot är det ju trist när dom lämnar stan när de är lediga. Sara (F) åkte till Mallis imorse, har inte träffat henne sen förra onsdagen och vi fick inte till något i veckan :( så det kommer kännas tomt, men hon kommer ju tillbaka om bara en vecka igen :) Eva & Jossan (och Mange) åker på en Sverige-road trip idag och är också borta en vecka. Jessica är i Trollhättan (eller Lilla Edet mer exakt) och jobbar på bruket och Barry lämnade landet idag och kommer inte att komma tillbaka eftersom hans uppdrag är färdigt för den här gången :( Ulrik ska flyga Johanna ner till Palma och kommer även stanna med henne några dagar där nere (vi har pratat om det också men det blir ju aldrig av, något att ta tag i till hösten! gäller bara att han kan stanna också, trist att va där själv). Å David och Tommy är i Oslo så dom kan man inte heller umgås med som man brukar :P

Oj vad många som är borta, tur att jag har så många härliga vänner så det finns en del kvar. Micke (som jag buttrat lite över aldrig hör av sig nu för tiden) ringde helt lägligt igår och ville att vi skulle komma och grilla hemma hos hans föräldrar i helgen. Björn ska vara Best man imorgon så det blir ikväll (mmm han har jag iaf hemma så länge jag är kvar, hur skulle jag klara mig utan honom, rent allmänt :) Förhoppningsvis kommer Jens och kanske Alex & Channa också, och så bjöd jag in Sara och Sabrina med. Vi får väl se, just nu är jag bara glad att få träffa Micke för första gången på en månad.

Mina batterier är slut (ovanligt va ;) i kameran, kortet ovan är taget med mobilen, det funkar ju också men är inte lika bra och lätt. så jag funderar på att åka hem och hämta laddaren innan jag drar ut till Väsby. Är så trist när man inte kan föreviga allt trevligt man gör, en bild säger ju mer än 1000 ord (fast hos mig brukar ni få båda :)

tonight's the night!

Skrev det här igår men glömde publicera det så det kommer lite retroaktivt, dagens inlägg kommer senare :)

Ikväll smäller det, big time!! Gick och lyssnade på Ipoden från Ullevi-konserten imorse på väg till jobbet och där smäller det en hel del i början av "One". Kunde inte få bort leendet från läpparna :) Nu har det ju regnat trist hela dagen så humöret har sjunkit betydligt men sen skrattade vi lite med kollegorna och jag har poppat i lurarna så nu känns det bättre igen.

Jag är är inte bara jävligt peppad, jag är dessutom grym!
---------->
Och jag har självklart inte använt Google, vad tror du om mig? Eat that Lars Ulrich!! :) Jag vet ju att albumet sägs heta Metallica samtidigt som man alltid sagt att det inte heter någonting alls  men också alltid refererats till som "The black album", så jag valde det sista. En lite kuggis dock som jag inte tycker kastar någon skugga över mina Metallica-kunskaper ;)

Det här kommer bli mina kompisar för kvällen (eftersom jag inte fick med mig nån)
image69
Rock on!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS. Onsdag blev så galen så det orkar jag inte ens skriva om nu, kanske får in det till helgen :)


somewhat sexy


Your Vibe Is Somewhat Sexy

On a good day, you're the sexiest woman in the world

But on a bad day, you can't help but feel a little average

Try to remember the times you've felt the sexiest...

And keep that attitude even on the worst of days

What Kind of Sexy Girl Vibe Do You Have?

Hjälp!, nu kan jag inte sluta :) Det här lät ju ännu värre, nu får jag verkligen lägga ner...

i'm an ace


You Are the Ace of Diamonds

You are a lucky person, and you always seem to find yourself surrounds by pretty, shiny things.

You have a knack for success and money - though your skills can't really be learned or taught.

You shine in a room, and you a have a truly sparkling personality.

A true extrovert, you always are able to share a witty joke or the latest scandalous gossip.

While you do have an eye for bling, you are also quite generous.

A lot of wealth and luck comes your way. And you're not afraid to pass it on.

A gamble you should take: Sports betting

Your friends would describe you as: Captivating

Your enemies would describe you as: Greedy

If you lived in Vegas, you would be: A trophy wife or husband

What Playing Card Are You?

Boooring :) men jag satt bara och väntade, nu messa Barry så nu får jag äntligen gå. Gillade inte riktigt det där med trophy wife, det identifierar jag mig verkligen inte med.

me, a animal print bra


You Are an Animal Print Bra!

Wild, zany, and even a little crazy.
You make every date an unpredictable adventure.
You want a guy who will constantly surprise you.
A relationship that's the most insane ride of your life.

What Kind of Bra Are You?

my hood

Glömde ju skriva igår att efter jag gått från ena stammis-stället på väg till det andra (7-eleven) så var det en man som hejjade på mig på gatan. Det tog ungefär några sekund innan hjärnan kopplade vem det var men sen så, det var ägaren till mitt sushi-ställe :) Kände inte igen honom i de kläderna, men som tur var han jag hejda mig från att ropa det tråkiga skämtet efter honom och sa istället att jag först inte kände igen honom utanför restaurangen. Det är ju lite kul faktiskt :)

Inne på Sevvan var det också samma kille som vanligt men han försöker alltid va proffsig och inte så snackig. Han som var tidigare blev man tjenis med (kan vara för att han alltid jobbade när jag kom dit tre ggr om dan dygnet runt :) men han som varit senaste året är inte riktigt lika. Igår snackade vi dock lite, det känns bra, ses man ungefär en gång om dan så vore det ju konstigt annars.

image66
Var tvungen att ta kort på löpet utanför 7-eleven, det finns inte mycket i klassen "dumt att reta upp sig på" som jag kan bli så irriterande på som löpsedlar. Fatta dom som jobbar med det, jag skulle (nog) hellre städa toaletter än att ha dem på mitt samvete! (man förstår ju att det handlar om typ en liten sticka han har fått i fingret)


Det blir Treat idag också, som sagt en samling av flera olika faktorer. Jag förväntar mig ett leende när jag kommer igen men jag kommer också skämmas lite :) Sen får det vara nog, imorgon får jag ladda någon annanstans, det som står gäller på Metallicas svenska fan-clubs hemsida är Harry B. James. Det känns lite konstigt men ligger ju nära mitt jobb. Vet dock inte vem jag kan få med mig :( Någon som känner för att ta två öl och lyssna på världens bästa musik innan jag drar vidare till Stadion? ;)

oslo boys

Ha ha, Tommy skickade mig precis ett klipp

Den här killen skulle jag alltså åkt och träffa i Oslo i helgen egentligen (tommy är me där på slutet också) men det känns inte så lägligt med tanke på omständigheterna. Men resten av USA-gänget åker och jag är sååå avundsjuk! vill ju ladda inför resan. Ja ja, dom kommer ju hit kvällen innan avfärd så får vi väl ha "förfest" då :) Jag längtar så mycket så jag håller på att spricka!

Han berättade även att deras blogg e uppdaterad, det är kul att se deras utveckling på hjulen. Framförallt det här klippet tycker jag visar det verkligen! ;)

(David först, Tommy sen)

I love those guys.

gratisnötter

Det blev inte sushi, det blev mat på Treat (servitören bara log åt mig när jag kom igen), 10 bitar lax = 85 spänn (och det är billigt!) kycklingspett inkl stöl = 79, man märker ju själv vad som är mest kostnadseffektivt ;) Nu var dom slut så vi fick ta torr fläskfile istället men det var ok. Hade inte haft mitt snack med Sabrina än så det var bra att äntligen träffa henne, hon har träffat en kille så det blev mycket prat om det också, bättre med positiva grejer.

Dom är som sagt väldigt gulliga, idag så fixade dom plats ute åt oss igen och senare på kvällen kom dom och bjöd på spontangratisnötter, både en chili och en vanlig...men i shotsglas! Jag är väl inte där riktigt än, ha ha, jag jag måste nog jobba på det lite till :)


Söta Sabrina, mininötterna och kines-tove.

Snackade med Barry och vi sa att vi ska ses imorgon igen, jag har fortfarande inte städat (han har ju sett när det är som värst men ändå) och jag har inte råd att äta ute egentligen. Så kanske att det blir samma imorgon igen? det är ju lite knasigt men det blir så ibland. Han har ju visat mig sitt lokal-häng och då får väl jag göra detsamma :)

prislista

Satt med våra nya kollegor hela dagen igår så de fick en genomgång av företaget i allmänhet och kampanjarbetet i synnerhet. Idag har vi fortsatt och jag har lärt Veronica göra prislistor, det är så fruktansvärt tråkigt och som tur för oss produktionsledare kommer vi ju inte att göra det längre eftersom det blir ett produktionsledarassistent-jobb och Matilda ska göra det istället. Men jag tänkte ändå att det kan vara bra att hon vet hur det går till och framförallt så att hon vet hur mycket hon ska uppskatta att Matilda gör det :) Båda är iaf jättegulliga och det känns bra att New media-avdelningen har vuxit ända till 10(!) personer. För bara tre år sen kanske så var det bara jag och Carina.

Nu så blir det sushi (utgår jag ifrån) med Sabrina på min innergård. Jag har inte ätit det på en vecka, känner mig mycket duktig! Till och med så att när vi var på East igår på lunchen och alla andra tog sushi (utom veggo-ullis) så tog jag lax med mintsås istället. Not bad :)


good for me...

Det blev en trevlig kväll, dom är ju alltid så gulliga på Treat, passade upp på oss hela tiden, bla så vi skulle få ett bord ute. Träffade 19-årige Olle som jag och Mårten träffade och hängde med en kväll för ett halvår sen eller nått, det är kul när man känner igen folk, jag är där för ofta, fast på senare tid alldeles för sällan egentligen.

När uteserveringen stängde och vi var tvugna att gå in träffade vi Ronnie from NY. Ensam i Sthlm och är här som babysitter for his uncle, känner att det kommer att vara ytterligare en jag tar under mina (sociala) vingar :) Vi satt och snackade om road trips och vad han har åstakommit under hans 21-åriga liv. Alltid kul att snacka med trevliga människor och inte som de som satt brevid oss och stirrade hela kvällen (två olika sällskap på en kväll, what the fuck!) Dom stängde ett, vi (inkluderar både jag och sara) ville gå vidare men jag sa nej (det har aldrig hänt förut) så jag gick hem medan dom drog in mot Stureplan, big step...BIG STEP, jag tänker på peter...

image60 
Ronnie & Sara


PS. kom hem och hela sovalkovel var mörk, när det händer brukar jag alltid ta hjälp av någon (ringa eller få dem att komma hit och kolla) men nu är jag själv så nu tänkte jag att jag får fixa det själv faktiskt, jag kan själv (om jag måste). Letade runt lite innan jag tänkte att det måste ha med en lokal strömbrytare att göra, letade lite till innan jag hittade en strömbrytare på en grenkontakt som var av, chi ching! jag är inte så dum som jag ser ut (eller som folk vill få mig att va), tryckte på den och så gick dator och allt igång igen, jag är ju ett geni....om jag får säga det själv...och det gör jag ju gärna göra ;)

"fika"

Den här dialogen utspelade sig just mellan mig och Sara (Lindholm) på msn:

tove *på jobbet* säger:
men du ville inte göra nått idag eller?

Sara-jobbar fortfarande.. säger:
vi skulle kunna ta en fika kanske? har ingen lust att träna idag verkar d som

tove *på jobbet* säger:
en fika eller en "fika"?

Sara-jobbar fortfarande.. säger:
spelar ingen roll

tove *på jobbet* säger:
då blir det "fika"

Sara-jobbar fortfarande.. säger:
haha

Hon kommer förbi mitt jobb och så ska vi gå till Treat, det blir nog inte så sent men jag har lärt mig att inte ens uttala mig när det handlar om mig och Sara. Trots att hon blivit mycket lugnare sen hon blev tillsammans med Daniel igen så är det något magiskt (men tragiskt som en full david så poetiskt kläckte ur sig i fredags) mellan oss när vi träffas :) Sällan en kväll som slutar tidigare än 3, men men så ska det inte bli idag...

vans

Jag älskar VANS, både på killar och tjejer. Problemet är att man ju lätt blir Kalle Anka i sånna när man är storfotat som jag, därför blev jag så glad när jag hittade den här söta ballerina-modellen av den klassiska s/v-rutiga. De var dessutom på rean och fanns i min storlek. "Min" storlek är i det här fallet stl 40 även fast det i vanliga fall även kan vara 41, hon sa att de inte ens kommit in i 41 och då får man bara anpassa sig till det ;) Nämen faktiskt så är dom ju så platta, mjuka och sköna så det är lugngt. Tyvärr hade jag dem på mig när vi var ute och röjde i fredags och även om vi inte dansade så mycket så förberedde jag dåligt med plåster och lyckades få en del skavsår :(
image56
Nu har jag köpt tre par skor på ungefär 1,5 vecka, bara de där sneakerserna jag är på jakt efter (vita med gulddetalj, men de måste va exakt som jag vill ha dem och hittills har jag inte hittat några trots att varje märke har ca fem liknande modeller!) är kvar på önskelistan och så är jag nöjd för ett tag sen :) Funderar dock på att lämna tillbaka de jag köpte på H&M, dom är jättefina men ju faktiskt också vit och svart-rutiga, även om det är en helt annan modell så undrar jag hur många schack-mönstrade tygskor man behöver (för behöver är ju annars just vad man gör med skor!! ;)

söndagsseg

Den här dagen har som de flesta andra söndagar varit rätt seg. Vaknade efter bara några timmars sömn imorse av att mamma & pappa skramlade på nedervåningen och det lät som han var på väg ut. Då gick jag upp ur sängen och ner för att få en pratstund med dem innan han drog. Dom var sorgsna men inte förvånade, dom har ju märkt att jag har mått dåligt och vill bara att jag ska må bra, frågan är ju bara vad det är som får en att må bättre. Det är inte alltid man vet det själv.

Runt två åkte jag med mamma till hennes jobb och tog tunnelbanan därifrån, skönt att slippa seg-pendeln. Hemma satte jag mig vid datorn lite för att fixa bilderna från i helgen men det gick segt. Pratade med Sara, Mia och David i typ en timme var och sen så kändes det som det var dags för mat. Jag har idag köpt och lagat mat hemma för första gången på över en månad, eller ja "lagat" vet jag inte om man kan kalla det? Färsk tortelloni med prosciutto, inte så avancerat. Kollade samtidigt på "Jamies chef" och då känner man sig ju som en ännu sämre kock :( Sen blev det ett rätt långt telefonsamtal till och så msn i några timmar. När jag var liten och satt med Lina i flera timmar i telefon sa mina föräldrar "träffas istället för att sitta där och prata!" (vi bodde ju ungefär 5 min från varandra också). Men om jag skulle träffa mina vänner så mycket som jag umgås med dem genom andra kanaler så skulle jag ju aldrig vara hemma! det är iofs så som verkligheten är också :)

Igår försov jag mig som sagt i några timmar, segade iväg mig på tåget med en pepsi max i beredskap. Messade med Carl, han var också död. Pratade med Barry, han hade läst min blogg sa han, vet inte hur det går till men han förstår mer svenska än han borde, hollänska ord är rätt så lika och så har han ett svenskt-engelskt lexikon, hej hej Barry! :) Vi har diskuterat det här med bloggar en gång tidigare och jag hittade lite citat i msn-historiken: "I am not that original, and definitly not so eager for attention", "I feel it is for people who love to hear themselves talk", "talking is nice, but selling yourself just because that's the thing you love most is not my cup of tea" och "most bloggers overvalue their own importance" ha ha, so true but here I am anyway! sorry my friend but hope you think it's some fun as well. And you know me, I do love to hear myself talk ;)

Nog om det, efter lite missförstånd, en stillsam utskällning (med efterföljande tafatta ursäkt) och ett kebab-inköp kom vi hem till Johanna och Anne. Det var en jättemysig kväll och vi bara pratade och pratade om allt möjligt. Mest serious stuff, det händer mycket med alla nu för tiden alltså, grät och tröstade om vartannat. Johanna och Åsa bakade kladdkaka och jag och Jonas snacka vidare, hans ständiga uttryck är "det är lugnt" (på västerås-dialekten) till allt och alla, det känns ganska bra ändå, typ allt kommer att ordna sig.


Vi jobbar på 4-kanten...kampen menar jag ju ;) (åhå, internskämt)
Odin tuggar skor, man ser inte riktigt hur gigantiskt stor han är.


Åsa har ju bott ett år i USA och ville höra allt om våra planer och berättade allt hon tyckte vi skulle göra också. Det är ju mycket vardagsgrejer för det har hon ju koll på, tex måste gå och besöka ett apotek, måste gå på bio (och titta på hur amerikanarna häller smör på sina popcorn), tänka på att trafikljusen bara har två ljus och att man får köra åt höger även om det är rött. Massa sånna saker som var hur kul som helst. Jonas frågade vid ett tillfälle vems guld-skorna var och att de hur som helst inte hade nån hel sula längre. Deras hund Odin är väldigt förtjust i att tugga i sig både skor, glass, salta pinnar och papper. Sen var vi inne på fultalen igen, Annes kille räknade ut att han hade ett fultal på ungefär 2.245 men vi berättade att det var omöjligt :) Det blev lagom sent, vi åkte vid ett kanske, men när jag kom hem till Fresta hade mina föräldrar redan gått och lagt sig, fick ju ett snack med dem imorse iaf.

Nu är klockan sådär sent igen så nu är det nog dags att (försöka) sova. Imorgon kommer ju våra nya kollegor! Veronika som är ny produktionsledare och som jag ska ta hand om och Mathilda som är vår nya assistent, två blonda gulliga tjejer, det kommer att bli jättebra :)


it-öl

Sitter just nu i mitt flickrum och skriver på mammas lap top. Ser inte så mycket ut som ett flickrum längre dock, dom har gjort om det till gästrum slash skrotupplag. Pappa har delar av sitt dator-museum här inne och massa annan skit trängs med mitt gamla bord och en jätte-tränings-maskin


Igår skulle jag bara träffa Björn och softa men så mailade jag med Carl som sa att några från IT-avdelningen skulle ut och dricka fredagsöl och det lät ju också lockande. Förra året när jag jobbade med ett långt projekt satt jag ju på deras kontor i fem månader så jag känner mig lite IT-fierad, saknade folket när man flyttade tillbaka till sin vanliga plats igen.


Två söta pinglor, Johanna x2, och en massa IT-killar (det här är typ hälften). Varför finns det inte lika många IT-tjejer??

Vi var på Pontus by the sea eftersom de har en bra uteservering för en kall och trist dag (mycket skydd och infravärme) och hade en mysig hörna där vi hängde hela kvällen. Det var väldigt många på plats trots semestertiden och Björn kom dit och även Johannas kompis Johanna. Vi satt mycket och pratade vi fyra, Johanna ska gifta sig till sommaren så det blev lite möhippesnack och så. Senare hamnade jag istället i USA-diskussion med Carl som kom hem från sin 2-veckors roadtrip i början av veckan, jag ville tanka honom på så mycket information som möjligt och han hade en del tips. Tyvärr var väl alkoholhalten lite hög vid den här tiden så det jag kommer ihåg var typ att vi måste bo i Hollywood när vi är i L.A.


Jag och Björne gick en sväng i G:a stan innan han drog en annan klassisk pose och sen stack hem. Johanna och Carl i en pigg diskussion :)

Björn drog vid elva och framåt stängningsdax vid 1 så bestämde jag, Carl (trots att han egentligen hade en date :) och Johanna oss för att dra vidare. Carl spelar plattor på vissa ställen i stan och vi hade några val där vi inte skulle behöva stå i kö, valet föll på Spyan eftersom Johanna aldrig hade varit där. Det var skönt att inte behöva köa, inte betala och att vara inne i VIP-baren där det är lite färre folk (åtminstone till en början), jag gillar såna kvällar när man bara glider runt :) Vi satt i Vita baren och bara softade och pratade fultal bla, är det något som alla vet vad det är för nått? skriv gärna om du har hört det eller inte, jag hade missat det helt och hållet! Mitt fultal är 225, vet inte vad det säger men, jag har hört om allt emellan 20 till 500. Vi var rätt så välfyllda vid den här tiden så samtalen blev väldigt intressanta och kortet drogs väl lite väl många gånger i baren, men det var iaf riktigt roligt.


När klockan var fyra kunde inte Carl hålla sig borta ifrån sin dumpade date längre, eller så var han bara för full, hem åkte han iaf tyvärr. Jag och Johanna stannade tills de stängde vid fem och sen tog jag en lite vinglig promenad hem. Mycket rolig och spontan kväll, älskar sånt. Vi har pratat om att eventuellt göra om det nästa vecka :)

Nu när jag har sovit bort en dag så ligger jag lite efter, det är redan ljust ute och jag vill sova några timmar iaf så jag får skriva om ikväll imorgon istället.

God natt!

hmmpfhh

Skulle bowla/kubba/minigolfa eller nått med Åsa & Jonas ute i Väsby kl 13 typ. Johanna rinde och väckte mig precis och frågade om jag kanske iaf ville ha något att äta (klockan är nu alltså efter 16). Hmm, jag ställde klockan på 13.30 men det hjälpte ju inte. Det var faktiskt länge sen jag var så här trött, även om man kommer hem vid 6 så går man ju ändå upp vid tidig eftermiddag. Nåja så är det nu, jag sa att hon inte skulle göra nått för min skull och att jag kommer nu på direkten. Nästa buss går 35 så jag får skynda mig och skriva om gårdagen senare.

barkarby by night

Jag gjorde ett studiebesök ut i förorten igår och hängde på en kvarterskrog som heter Lilla Barkarby. Sånna där ställen är ju som dom är men för att vara ett "sånt där ställe" så var det riktigt schysst! Ägaren har varit Chefssommilier på Ulriksdals värdshus och det märktes ju på klassen. Åt en fantastisk tortellini fylld med ricottaost och spenat som serverades med oxfilé och pestosås. Till det försökte Hanna (ägaren)sälja in en slags mörk öl som skulle passa bra men jag vet inte, det är inte min grej. Dom vägrar servera "en stor stark" men jag hittade en sort som passade min millenium-starköls-smak :) Barry hänger som sagt ofta där när han är i Sverige så han kände ju alla som jobbade och dom var väldigt gulliga mot oss och satt ner och snackade ibland. Mot slutet hamnade vi i nån diskussion om holländsk fotboll med några locals där jag fick sitta och översätta eftersom gubben inte var så bra på engelska. Det är rätt så avslappnad stämning sådär och jag gillar det, inte så pretantiöst.

Det blev rätt många öl och en tequila också som blivit lite vår grej , vi måste ta den framåt tolv-tiden så vi piggnar till :) Dom stängde 23 men vi fick göra vår sista beställning kvart över och sen satt vi kvar och snackade med honom medan han städade (fick provsmaka några fler ölsorter), sen skjutsade han oss till nått ställe i Jakobsberg och följde med in och tog en öl innan han drog. Stället stängde redan vid ett så då tog vi en taxi hem. Middagen blev några hundralappar billigare än sist men ändå en bra bit över 700 och den här gången envisades Barry med att betala allting istället för att dela, å sen bjussade han mig på taxi också bara för att jag skulle komma hem ordentligt. Nog för att han får rätt mycket ersättning för att jobba utomlands hela tiden men det känns ändå dumt, man behöver inte köpa min vänskap! men det är ju ändå snällt såklart.

Idag har det varit lite segt kan man säga, imorse hade köksansvarige glömt fixa frukost så jag Carina och Ulrika gick och tog vårat avstämningsmöte på ett café istället där företaget fick bjuda på en stor macka. Sen blev det lite bättre och nu är jag på topp inför kvällen igen :)

biljetten

Nämen nu glömde jag berätta igen, kom hem och hittade det här på vardagsrumsbordet igår :)

image30

mr Bear

Det var väldigt trevligt på Treat igår, lyckades få dit Sara också, hon kan ju inte annat när hon får erbjudande om att umgås med så trevliga människor :) Vi åt mat (kycklingspetten där är faktiskt väldigt bra, framförallt till det priset) och drack billig öl. Det var ju onsdag och således medlems-kväll men jag orkade inte dra fram mitt medlemskort (som jag på nått sätt ändå inte skäms för att jag har :) Det blev lagom lugnt och redan innan tio gick jag och Jessie en promenad hem till hennes morbror vid Karlberg för att sen gå tillbaka hem till mig....och sätta oss och prata och dricka vin till 3 på natten, det kanske inte var lika bra. Men mysigt, kommer sakna henne under de här månaderna!


Sara älskar Måns :) å jag och Björn kör...

Måste bara skriva några rader om Björn, vår krambjörn som man alltid kan lita på att han hakar på. Vi konstaterade igår att han är stans hetaste singel (eller var det jessie...eller sara?...) och funderade lite lätt över om jag kanske kunde lägga upp en slags kontaktannons åt honom här :) Men nä, han behöver inte det, kommer träffa värsta schyssta bruden ändå snart tror jag. Tänkte berättade för honom om min livssituation och han förvånade mig genom att säga det jag skulle berätta redan innan jag öppnat munnen, han känner mig verkligen bra. Även om han alltid skojar om att han är rädd för mig och att vi umgås alldeles för mycket ibland så vet jag att han är en riktig vän. Det känns skönt.


...vår standardpose som vi lärt oss av....




...Andi (en annan tysk som jag diggar hårt) man kan säga att han bara har en "look" :)


Ikväll är jag bjuden ut till förorten till det som Barry kallar "my swedish home", dvs restaurangen Lilla Barkarby där han äter de flesta av sina mål (dvs de gånger han inte är inne i stan och hänger med mig) och dricker massa belgisk öl. Det ska bli trevligt att för en gångs skull dra sig utanför tullarnas gränser (det händer inte ofta kan man säga, jag lever mitt liv i Sthlm City...ja å så Thn City också då ;) man är ju sällan i Barkarby annat än när man blir sugen på lite Glimma 100-pack värmeljus :)

just d!

Jessie ringde på eftermiddagen och berättade att Metallica-biljetten kommit!!! Jag har inte sett den live men hon sa att den såg äkta ut :) Skymd sikt står det men det gör faktiskt inte så mycket, hellre det och så får jag höra dem live (och förhoppningsvis se lite) för tusen spänn istället för att gå och se dem själv och betala flera tusenlappar.

image13

beastie boys

Ulrika skulle gå på Beastie Boysgrönan ikväll och körde sin hip hop style idag. Jag blev lite sugen (går ju för halva priset på konserter) men orkar inte stå där och trängas. Det blir Treat med jessie och björn istället (försöker få dit sara också). Måste bara skriva klart en tidsplan först som tar såååån tid :(

Idag blev det pasta till lunch istället för sushi, I'm so good...

lajjo

Lajjo is home! :) Min förra chef och vän är hemma på sommarsemester från Hong kong, han flyttade dit i november för att bli marknadschef för Asien (på det här företaget jag nu jobbar på men inte vill nämna vid namn) och därefter har vi bara träffats i julas och vid ett landsmöte i Sthlm i i slutet av mars. Men nu när han är här igen så känns det ju som det inte gått nån tid alls.

Varje besök har ju innehållit någon slags fest och man saknar verkligen hur roligt vi brukar ha det. Man kan ju lugnt säga att mina kollegor skulle döda mig om jag la upp kort på dem här men bara för att illustrera lite hur det kan gå till så bjussar jag lite på mig själv istället och censurerar de andra :)


Första tre sommarfesten, andra tre Pub Anchor :)
(obs! hårdrockarna är inga kollegor utan endast props)


Får se vad som händer den här gången men det är ju sommar och Sverige så vad kan gå fel :)

Det finns ingen människa som Lajjo, han är så glad, rolig och energi-givande. Man kan inte bli annat än glad när man är med honom (undantagett vissa jobbfall), han har ett sätt som får alla människor att känna sig så speciella och att man klarar vad som helst bara man bestämmer sig för det. Nu blev det lite lovebombing där men man kan inte annat, hoppas att han ser efter sig själv bara, det verkar vara ett högt tempo där nere, vill ju att han ska komma hem i en del och inte sönderstressad.

Nu blir det....middag med eva igen, först H&M och sen får jag nog skicka henne och köpa ut åt mig, vågar inte gå in själv för nästan 3:e dagen i rad :)

PS. Han tyckte det var lite jobbigt att hans flickväns blogg kom så högt upp i sökresultatet på Google då man sökte på hans namn, undra vad som händer nu när jag nämnder det här? Hoppas jag inte kommer upp på listan, vill ju helst inte att mina kollegor ska hitta den här bloggen, dom hör min babbla så mycket på jobbet ändå så det behövs inte mer :) men det ligger ju på
i n t e r n e t så man får väl skylla sig själv då. Har lagt till länken till Sara i min länk-lista iaf, hon är så skön (och dom har världens sötaste son!)

sushi

Jag har kommit in i en ny sushi-period, sist var det förra sensommaren och så illa att killarna på mitt sushi-hak hintade om att jag kanske hängde där lite för ofta. Under det här året har det nästan tagit emot att äta (eller iaf inte varit det minsta upphetsande) men nu känner jag att wasabi-suget kommer igång igen. Under helgen käkade jag sushi 4 ggr på 2,5 dygn!! Barry says "Your have to watch out so you don't turn into a fish", jo det är lite väl kanske...

fan då

Snacka med Mårten (konsertexperten :) och han säger att det är jävligt lurigt det här med att skicka biljetterna. Han har gett mig lite tips och även hjälpt mig leta nya. Största problemet är ju att jag måste ha sittplats (får lätt panik i stora folkmassor) och de biljetterna är ovanligare. Hittade den här sidan, vet inte om det kan va nått eller om det också är lurigt? Har messat han i Jönköping iaf, får se vad han säger.

Nu ska jag gå och köpa guld-ballerinas!
image6
(fast guld)

metallica

I got tickets!! Eller ja, inte än riktigt men har blivit lovad. Det ringde en kille från Jönköping igår som kunde skicka dem om jag satte in pengar, det är ju lite risky men man får väl lita på honpm. Får den för det billigaste priset jag sett i nån annons också, 1100:- Jag hade kunnat lägga 3-4000 men då hade jag gjort det gråtande. Jag har ju egentligen inte råd men måste bara se dem igen! Det låter kanske dumt men med tanke på det så tar jag nästan riskera att han blåser mig, om jag får dem är det billigt, om jag inte får dem får jag ut och leta igen. Jag får gå själv för det är ingen annan av mina vänner som är beredd att betala "Blocket-priser" för dem, men det gör inget för jag är ändå bara i min egen värld då :)

Det verkar som de kör One (för er som missat det...världens bästa låt!) som extranummer och då är jag nöjd...eller det är jag hur som helst men kör dom inte den blir jag lite ledsen. Då får jag väl gå till Pub Anchor och beställa den av DJ'n som vanligt och sen vänta och tjata tills han blir arg och inte spelar den i ren protest, same old same old :)

Just nu är jag så glad att jag känner för att skaffa barn på studs bara för att kunna sätta min plan i verket och döpa henne (om det blir en flicka) till Metallica. Jag tycker att det är ett jättefint faktiskt, stuntar i vad alla andra tycker!

image4

midsommar

Midsommar var mycket bra, vi åkte direkt ut till Helenas stuga när jag kom ner på torsdagen, mysigt att träffa alla kompisar. Första kvällen var lugn, bara satt och drack öl och pratade. Jag och David ända till 6 på morgonen (Peter var annars sist och gick väl och la sig vid max 2) men det blir så när man inte träffas så ofta, då vill man prata så mycket som möjligt, IRL liksom, ha ha webnerd.

Själva midsommarafton började väl lite segt med trötthet och konstant regn men framåt eftermiddagen kom vi igång med första ölen och sill-lunch. Det var gott och trevligt och tiden gick lagom långsamt, till en början iaf sen var klockan helt plötsligt tolv på natten, vi glömde t.o.m. grillningen på kvällen :) Men det var nice, pratade mycket med min kära vän David som det som sagt annars blir mest på msn eftersom man bor på olika håll, då är det trevligt när man kan hänga på riktigt.

Dagen efter sov vi länge, jag, David och Lisa hade bakis-flams i sovrummet, vi grillade och sen hem på eftermiddagen. Den här dagen var det såklart strålande sol också. På kvällen kom Peters mamma och lilla Alfred och hälsade på, det var mysigt och träffa dom. På söndagen var vi och fikade med Gunilla på Slusscafét också så det blev lite quality time även med familjen.

Over all en bra helg, men som slutade helt förödande (tillbaka till det senare).

Midsommar
(jordgubbar och glass som jag inte var sugen på utan sen gav bort till Peter istället)

RSS 2.0