vin på vegagatan

Tänkte att jag skulle försöka mig på det här med mobilblogg igen eftersom jag sällan sitter vid datorn nu för tiden.

anlände till götet för nån timme sen och sitter nu med tommy i hans soffa och avnjuter massive attack. försökte illustrera med lite sköna bilder men tommy i soffan med en god bok gick inte att lägga in och jag med stanfordskepan från grace i san fransisco fastnade inte ens i kameran.

snart är det fest i älven...

PS. Tommy är datakung och fixar biffen, hata PC

mobilblogg

Testar att blogga från mobilen för första gången, får se hur det här blir...

which celeb am i?

Igår var Björn, Jossan, Ulrik och Ernest här på kvällen. Björn komplimenterade min nya frisyr och sa att den passar mig mycket bra, det blev jag glad såklart. Ernest sa spontant att han tyckte jag liknar nån kändis men att han inte kunde komma på vem det var, jag sa att han snabbt fick tänka ut nån snäll som han kunde säga. Lite senare kom det, "nu vet jag vem jag tänkte på...eva dahlgren"....jag blev inte så imponerad kan man säga. "Hon är väl söt?", nä sorry det är inte direkt det jag tänker på när jag hör det :(  

image373
Moi?

våga testa ny sushi

Mitt stammis-sushiställe har stängt för renovering :( Som tur var kom jag på att jag har ett som ligger rakt över gatan från min innergård och det var helt ok, mindre bitar men dom var goda.

image372
Jessie och jag hade sushifrossa och tjejsnack

Jag och Jossan var på filmvisning i eftermiddags, kollade på "Maria Larssons eviga ögonblick" som har premiär i vår och efter visningen fick vi fylla i ett formulär om vad vi tyckte om filmen. Den var ok, bra historia men lite seg emellanåt. Jag skulle rekomendera den men man kan absolut vänta till den går på TV till och med.

Sen var det daten med Jessica och när hon gått "Love actually" och nu datorn, en standardsöndag alltså...

mark mania

Beställde lite julklappar från CDON och passade på att också ge mig själv några stycken. Mark Wahlberg är ju som alla vet min absoluta favorit alla kategorier och jag har hittills bara Boogie Night (på VHS dock) och Three Kings med honom så jag gick lös på varenda film jag kunde hitta som kostade under hundra kronor.

Det blev "Shooter" som jag inte sett men där han ser väldigt snygg ut :) "Four brothers" en relativt ny film som jag sett och som är väldigt bra, "The Big Hit" som egentligen är ganska töntig men något av en klassiker (för oss som gillar honom) och "The Italian Job" remaken av filmen med samma namn från -69 (kul att se skillnaden på trailers med 15 år emellan)

image370
Underhållning på högsta nivå

Det tråkiga var att dom inte hade "Renaissance Man" (från -94) som är en av mina favoritfilmer (med Danny DeVito i huvudrollen) och som är den andra film som Mark var med i. Inte heller "Fear" med bla Reese Witherspoon och Grissom från CSI, som också är en klassiker och där han är sjukt sexig :)

image371
Ögongodis

"it's short"

Nu när jag är ute bland folk igen så fick jag lite panik över mitt hår som inte kunde få den behandligen som var bokad för några veckor sen och ringde imorse till Björn Axén för att se om dom hade nån tid åt mig. Som tur var hade Carl ett återbud idag efter lunch redan så jag tryckte i mig lite panodil och diklofenak och gick dit. Det gick väldigt bra, fick sitta lite osmidigt (för Carl) på stolen emellanåt och gå omkring mellan behandligarna men annars var jag överlycklig :)

(Lina såg att jag skrivit till henne på Facebook och frågade om jag var vaken så vi passade på att göra ett av våra nattliga catch up, så nu fortsätter jag nästan 1,5 timmes samtal senare...)

Han gjorde det ljusare på de ställena han inte gjorde sist och när det kom till klippningen kände jag mig vågad och sa att han kunde ta ännu lite mer än han gjorde sist. När det var färdigt och stylat bad jag att han skulle korta ytterligare där bak så att det blev mer likt en riktig page. Det känns läskigt men bra.

image367
After. A bit bobish (utväxten är lite mörkare än resten med
mening men inte så mycket som det ser ut på den här bilden)


Jessica, Barry och Johanna var här på kvällen och fikade. När jag påpekade håret för Barry rynkade han på näsan och sa "it's short", ja ja jag vet :) Jag gillar också kvinnlig lång man men det är inte alltid man kan ha det och det här är väl lite kul ändå? Jag kommer ju ändå spara ut det sen igen. Min nya älskling Johanna gillade det mycket i alla fall så det känns ok.

Imorgon har jag ett möte på eftermiddagen och börjar därför först efter lunch, med tanke på vad klockan hinner bli innan jag kommer i säng inatt så känns det skönt med en längre sovmorgon men sen tänkte jag försöka ta en promenad innan jobbet och även titta på present till Anders som fyller 30 på fredag!

image369
Before. Hemskt! Barry var lite lustig igår och sa att det var
" typical Swedish women to only colour one centimetre
closest to the head" ha ha, very funny...

back at work

Jobbade första hårda arbetsdagen idag, 25% av en fulltid blir som sagt två timmar och mitt mål var att göra dom mellan 09.30 och 11.30 men det ville inte riktigt min kropp och jag kom inte iväg förrän vid tio och var på jobbet framåt halv elva. Det gick bra iaf, gjorde inte så mycket vettigt mer än kolla mail och uppdatera mig på arbetsplatsen samt vänja min rygg att stå upp två timmar i sträck. Det är hemskt att känna alla muskler som hunnit förtvina under den här tiden :(

image362
Julpyntat i Salénhuset :)

image363
Den här låg och väntade på mitt skrivbord (har inte fått
simkort dock så inget nytt nummer än)


Vid halv ett mötte jag Mia på NK och vi åkte hem till mig (ja åkte, hon är gravid-invalido och jag är diskbråck-invalido, då är det ok...vi tog hissen upp till lägenheten också :) och bara satt i soffan och pratade ikapp. I helgen hittade jag några filmer med gamla dansuppvisningar som vi motvilligt kollade på. Eller jättegamla var dom inte heller, den senaste var från december 2000 på Vasateatern. Kul att se men samtidigt pinsamt :)

image365
Jag är så shoppingsugen! hittade dessa schyssta stövlar
på NK (dom är röda i verkligheten, syns bättre i länken)
men tyvärr för mig...december är julklapparnas månad :(


image366
Fick nytt skolkort på Kevin, tyvärr syns det som vanligt
dåligt med mobilkameran (men ni får som bonus även en
glimt av min 90-talsskivsamlig :)


Hon åkte hem vid sex och då kändes det som klockan redan var framåt tolv på kvällen, man är ju inte van att ha så många timmar efter jobbet innan kvällen kommer. Sen var det TV-time med EKG och CSI NY x2 och mitt i det kom mamma och Jesper och lämnade min tidiga julklapp; en bäddmadrass med tempurkänsla från IKEA. Jag har behövt en ny länge och när jag sov första natten hemma kände jag att den jag var för mjuk. Då fixar mamsen :) Har inte lagt i den än men får prova imorgon natt. Veronica rekomenderade den innan och sa att det var den bästa hon haft men att man första nätterna kan få grymt ont innan kroppen vänjer sig, det känns ju verkligen som något jag behöver nu :S

Under kvällen ringde Barry och berättade att han hade bad news, han måste åka till Sverige imorgon och stannar till på fredag, tjoho :)

my cool

Bra låt just nu!


Adam Tensta "My cool"

sverige åt svenskarna!...öhh typ

Detta är ju helt underbart!...fast egentligen helt förfärligt...

Jag håller med kommentatorn till blogginlägget, "När jag läser intervjun skrattar jag, men när jag inser att den här och hans gelikar faktiskt har en del att säga till om, att det faktiskt finns många som röstat på dem, då vill jag bara gråta."

old man

;) Barry is turning 35 today, hurray hurray hurray! Happy birthday to you my friend :)

Ringde precis och grattade (och sjöng! fruktansvärt men jag tänkte att det kanske blev lite bättre om jag gjorde det på svenska, tyvärr var han väl bekant även med den versionen), var tvungen att tänka efter ett tag eftersom han oftast är i Kina och där var ju klockan faktiskt halv två på natten men jag bestämde att det inte spelade nån roll när det är lördags, ens födelsedag och det är jag som ringer :) Som tur var var han hemma i Holland så det blev inte så farligt.

Han berättade att han i Kina redan varit 35 i ett helt år eftersom dom där börjar räkna på 1 och inte på 0 som västkulturen gör. Och att alla har sina egna födelsedagar men inte blir äldre förrän på det kinesiska nyåret då alla lägger på ett år till sin ålder. Jag sa att det var väldigt knasigt men han säger att det bara är för att vi är så inturade i vårat tankemönster. Jag tycker att det är olgogiskt iaf och bland det bästa jag vet är ju logik så jag håller mig nog till mitt räknesätt. Själv är jag ju inte en dag över 23 så det är ju ingen fara ;)

Nu kommer snart Åsa och Jonas och hämtar mig så jag ska packa ihop mina stuffs och flytta hem igen!

För 35 år sen så invigdes World Trade Center, Alf Svensson blev partiledare för Kristdemokraterna och Kung Carl XVI Gustav för landet Sverige, godingen Pharell Williams föds och legendariske J. R. R. Tolkien dör. Visst är Wiki fantastiskt :)

RSS 2.0