begravning

Jag och Johanna var med Jessica på begravningen av hennes vän igår. Det är hemskt när en så ung människa dör, känns så orättvist och svårt. Man får sig verkligen en tankeställare kring vad som är viktigt i livet och även hur man ska bete sig mot människor kring sig. Man ska inte gå och tänka på döden ständigt men ändå vara medveten om att den finns och uppskatta varje del av livet man får uppleva.


Viktor och hans två vänner (som alla dog i bilolyckan) fick ett stipendium skapat efter sig på sin gamla gymnasieskola för "Bästa kamraten", där kan man säga att man påverkat människor, sådana spår hoppas jag också lämna i mitt liv.


Jag tänker mycket på Erik som dog förra sommaren, också en go människa som lämnade oss alldeles för ung. Det händer ju tyvärr många människor varje år men när det kommer nära en blir man så starkt påverkad.


RIP Erik, Viktor, Harald och Åke och en kram till Jessie-gumman, med våren kommer åter ljuset efter den här mörka hemska vintern, även om det känns långt borta just nu...

Det här är en av mina favoriter och den som fick mig
att gråta som mest under begravningen.


norsk reklamfilm

Den här filmen vann förra årets bästa norska reklamfilm. Lite töntigt smårolig :)


baby shower sunday (again)

Mia hade en andra baby shower den här söndagen, om förra veckans var för "singlarna" och "magarna" så var den här för mammorna. Susan och Nils med lilla Fred, Anna och Robban med Tindra (som hunnit bli 1,5 år) och en liten bebis på g som kommer i slutet på april, Hampus och Mia med min nästa älskling i magen och Kevin som stannade hemma nån timme innan han blev benådad och fick gå till en kompis, och så jag då :)

Förutom fem minuter innan Justins konsert i somras så har jag inte träffat Anna sen Susans möhippeåterträff för snart tre(!) år sen och Susan inte så fasligt många gånger däremellan så det var jättemysigt. Vi har sagt att vi får ses hemma hos Anna och Robban senare i vår på en baby shower eller efter det att bebisen föds. Mina bilder är inte de bästa och jag lyckades inte få några bilder på de övriga två "Kallarna" men jag hoppas att Susan skickar några av sina bilder.

image397image403
Kolla in charmtrollet :)

image398image399
Familjen Eliasson / Kämpe. Tindra hade fin Run DMC-tröja på sig
och tuffa rosa militärbyxor!


Mia var gullig och gjorde mina fransar innan också, väldigt skönt att ha dom fixade igen. Vi trodde vi tog den längsta längden sist men den här gången kändes det plötsligt mycket längre, kanske var en medium sist ändå, får se hur det här känns.

image401image402
No lashes                                   Long lashes

Nu på kvällen har jag och Ulrik haft lite söndagsmys, delat på en sushi och bara pratat ikapp lite. Vi pratade bla om vår spontansolglasögonsfest hemma hos honom med mig, han och bror David innan midsomras, vi kändes att det var dags snart igen. Saknar dom killarna nu när vi inte ses så ofta, här är lite bilder sen den kvällen.

image404
Bröderna Schäfer. Ulrik var och kollade på en match
med Davids 
Hammarby Innebandy innan han kom hit,
dom vann och David var "främste målskytt" med fyra
mål och två assist (på nio mål), han är så grym :) 


image405
Första gången dom såg mig efter blonderingen,
fast det var ju inte mycket till blont då om man
jämför med nu :S


image406
Ernest kom förbi och käkade salladsresterna
framåt natten, han accepterade vårt påhittade
solglasögonstvång utan knussel :)


Nu är det sovdax, imorgon ska jag möta Veronica 07.45 för en gemensam promenad till nya kontoret :)


double q salad

Den blev väldigt god iaf, faktiskt värt pengarna, och det fanns lika mycket kvar efter vi tagit det vi ville. Men nästa gång får det nog bli något enklare :)

image386

Det blev aldrig någon film för mig igår eftersom jag somnade på soffan innan elva så vi såg den idag istället, den var kul, på det sättet som Jack Black-filmer är roliga, utan större djup men med lite skratt :) Sen har jag fortsatt rensat lite kläder i hopp om att Johanna skulle ta alla med sig hem, det gjorde hon inte (bara två stora påsar) så nu står det massor här som vill bort från min lägenhet, blandat skit :(

dyr sallad

Va fan, jag försöker ju att vara duktig och tänkte därför att jag skulle laga mat till mig och Johanna ikväll istället för att bara köpa nått. För det är ju bra inte bara på ett husligt sätt utan även ekonomiskt. Funderade på något superenkelt men tänkte att det ändå är lördag och borde vara lite mysigt, så en enkel qorn- och quinoasallad fick det bli istället...230 spänn! Utöver ingredienserna köpte jag även en juice till Johanna och en påse godis men det hade fortfarande blivit billigare att köpa två stora sushi plus de två grejerna (och gått snabbare). Så går det när man försöker vara husmor :(

image385
Juice, kronärtskockshjärtan, godis, röd quinoa, 
avocado, sockerärtor, ruccola, qornbitar, soltorkade
tomater, fetaost/oliver = dyr mat

retro casio

Har velat ha en retrostylad Casio rätt länge nu. Jag tror att det började när Mårten varit i Vietnamn för några år sen och köpt en väldigt schysst där, sen hade Andy en jättefin, Karin på Shopen också och så köpte Tommy ju en grym i Las Vegas (om jag bara hade hört hur lite den kostade innan vi åkte från mallet :( )

Jag började spana på den här fina på Urban Outfitters i höstas men försökte vara lite ekonomisk och inte köpa den. Sen har jag återkommit flera gånger men aldrig köpt den och kännt att det är något jag kan göra "när jag har bra med pengar" den finns ju alltid kvar. Idag fick jag en ingivelse när jag satt och klippte mig och kände att jag skulle gå och kolla på den igen. Och se, bara en i guld kvar i lager så jag var ju bara tvungen att inhandla den då :P Det är 30 dagars öppet köp men jag tror inte den kommer att lämnas tillbaka :)

image380
Se så fint, och passar perfekt med mitt blå nagellack jag fick av Sara F i julklapp och äntligen testat under den här veckan. I like :)

Är även väldigt sugen på den här! lite som min guldiga "nitklocka" från River Island fast med digitalt ur vilket jag är mest sugen på just nu. Men går bara att köpa online och den är även i dyraste laget :( (den här är också fin men jag får sluta med min lila period nu :)

Jag är bara hemma och softar själv ikväll så nu tänkte jag kolla på Björns favorit "Nacho libre" (han säger att han vill ha den tillbaka), han sa att man gärna ska vara fredagstrött när man ser den - check, och hans syster sa att man gärna ska vara lite full - inte check, men ett glas vin får det bli till.


page...4 real

Jag vet att bilderna från sist jag var och klippte mig såg lite ut som att det blev en kort page men ni som träffat mig vet ju att det var lite längre i verkligheten (även fast det kändes väldigt kort då) och sen växte det ju ut ganska fort. Men idag blev det faktiskt en kortare page på riktigt, jag sa att han skulle våga mera :)

image383
Going there...


image384
short?


Ska dit igen i nästa vecka och göra om några slingor och då ska jag nog också ta lite kortare lugg, vilket jag ville redan idag men som Karl tyckte jag skulle känna efter på. Vad tycker ni?

sista timmen i Salénhuset

Nu låg biljetterna till förhandsvisningen av "PS. I love you" från Håcan i internposten. Den tror jag kommer att vara jättebra också, ser fram emot den.

image381


I övrigt är det kaos här på jobbet inför flytten i helgen och jag ska vara hos Karl om en halvtimme så det får blir så kort for now...

image382

juno soundtrack

Jag berättade ju snabbt att det är väldigt bra musik i filmen, här är några av mina favoriter! (i favoritordning :)

"All I Want Is You" Barry Louis Polisar


"Anyone Else But You" The Moldy Peaches

"We sure are cute for two ugly people"


"Tire Swing" Kimya Dawson


"Tree hugger" Antsy Pants


"Loose Lips" Kimya Dawson

"Call me up before you're dead, we can make some plans instead..."


"Not only is Juno one of the best movies of the year, but it also has one of the best movie soundtracks of the last five years. It's kind of like a Wes Anderson film in the way that it will expose you to a whole new compilation of music (and more specifically Kimya Dawson's indie folk punk tunes). Yes, the music tends to skew to a younger audience, so if you're over 40 this might not be your thing. I'm not sure is Wes Anderson's soundtracks are a good comparison, Garden State might be a better example."


BOUNCE

Jag är ju dum i huvudet egentligen, men lyckligtvis har jag en medfödd tur som väger upp för det och gör att det flesta situationer går min väg ändå.

(snacka om att jinxa hela resten av mitt liv nu :)


Bounce kör sista veckan på deras föreställning "Gökboet" på Dansens hus nu den här veckan. Jag har sett alla Bounce föreställningar sen -99 (tror jag det var, åren går så fort) och vill såklart inte missa denna. Men av nån jävla anledning så har jag aldrig fått tummen ur och bokat biljetter FAST det nu är ungefär 1,5 år sen den hade premiät? Det har gått troll i det där och jag kommer ihåg att jag för över ett år sen skickade ut ett mail där jag skrev att jag ännu inte hade lyckats komma iväg och se Bounce senaste show vilket jag absolut ville göra innan det var för sent :)


image378

Men dom har förlängt och förlängt och nu på lördag är som sagt sista föreställningen (på riktigt, sen drar dom till London med den), tyvärr har det varit utsålt sen veckor tillbaka så det såg kört ut. Senast på väg till jobbet imorse såg jag en reklamaffisch och snyftade lite för mig själv för att jag skulle missa det. Jag gav det en sista chans och gick in och kollade om det fanns några biljetter och helt otroligt så fanns det plötsligt två biljetter till ikväll!


Jag köpte dem på en gång och struntade i att jag inte hade någon att gå med! (eftersom alla andra redan sett till att gå) Ringde min danskompis no1 Sara L och hon hade faktiskt inte sett den men låg hemma och kurerade sig från vinterkräksjukan och inte ett så bra sällskap. Men som ett annat litet mirakel så fick jag veta att min andra danskompis no1 inte heller hade gått så nu ska jag och Eva M gå och se vår favoritgrupp, jag är så glad och peppad!


Tyvärr så gillar jag bättre när dom inte har någon story på det sättet i föreställningarna (BOUNCE Live på Nalen är ju bäst hittills) så jag har mina förväntningar lite lägre, men det är ju alltid kul att se dem.


Berättar imorgon vad jag tyckte.



Värdens bästa studsare :)

veckans filmvisningar

Igår var jag på förhandsvisning av filmen "Juno" Den var superbra, en stark 4:a av 5 möjliga! Filmen har premiär på fredag och då rekomenderar jag starkt att ni går och ser den. Lite som "Napoleon Dynamite" fast lite "lättare" :)  Väldigt bra soundtrack också! 
  


image377
Hot babes at the cinema :P (från Resumé)

I måndags var jag och Jessica och såg förhandsvisningen av "We own the night" med favoriten Mark. Han får ju alltid en femma av mig men filmen i sig var nog en stark 3:a, helt klart bio worthy men om du har någon annan film du är sugen på så kan du lugnt vänta till DVD-släppet istället.


macthin

Nya Macbook Air



och matchande datorväska :)


PS. Hmm...men ändå cool

Support the Fight Against Aids

image374

Världen behöver din hjälp en stund!


H&M gör en klädkollektion tillsammans med kända artister och skänker 25% av intäkterna till två organisationer som jobbar med Aids Awareness - alltså öka kunskapen om hur man skyddar sig mot HIV/AIDS. Hjälp gärna till genom att köpa kollektionsplaggen ur våra butiker med start 31:a januari.


MEN HELST AV ALLT, vilket handlar om att sprida buskapet, gå in på www.hm.com/faa (Fashion Against Aids) engagera dig.


Där skulle jag vilja att ni spelar in en egen film genom att använda en webbkamera, eller annan kamera (tex mobilkameran). Filmen skall innehålla buskapet: "Protect yourself and the people you love, use a condom". Själva inspelningen tar bara några sekunder. Din film kommer nu att lägga sig bland alla andra som supportar "the fight against aids". Tanken är att få in så många bidrag som möjligt - och att på så sätt sprida budskapet. Alternativt kan du sprida budskapet vidare till de i din kontaktlista.


Så gör det rätta, hjälp till!

Se mitt bidrag

Och några av de gulliga människorna jag jobbar med :)
Mårten (som varit produktionsledare för den här kampanjen online) Ulrika Tobias Håcan Martin Carl Dennis Jesper Anna Jordan


vill gå på justice

Vill gå på Justice spelning på Medis 1:a februari! Förhoppningsvis får jag med mig Jessie och kanske kanske att vi kan gå gratis? :) Jag vill gå även om det kostar men nu måste jag försöka hålla i pengarna eftersom det redan är en del dyra roligheter planerade framöver, vi får väl se hur det blir.

Jag trodde Justice var nya för mig iom en av låtarna som Tommy kört nu under helgerna:


...men det är ju även dom som gjort en av mina favorit(pepp)låtar!!!

Jag minns bara Simian men det är ju Justice :)

...plus massa annan bra musik man inte tänkt på att det är dom. Jag är sugen!

utmanad igen

Sofia, bättre sent än aldrig va? ;)
(det var ju inte den kortaste jag varit med om)

Vilken svordom använder du mest? Fan
Äger du en iPod? Ja två stycken, en gammal vanlig och en shuffle.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 06.10 om jag ska tvätta håret, annars 06.40.
Hur många resväskor äger du?
En mellanstor som är mina föräldrars (men som jag använder flera gånger i månaden och som därför bor hos mig) och en liten värdelös (är så kort så jag inte når ner till draghandtaget).
Använder du flip-flops? Big no no.
Var köper du dina matvaror ifrån? Coop Konsum på Odengatan.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Förut var det att vara med men om inte jag tar så blir det ju inga kort tagna!

Vilken var den senaste filmen du såg? "Enough - En kvinnas hämnd" gick på 6:an i veckan.
Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Ett helt gäng...men helst inte en barnfamilj :S
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En lägenhet, men eftersom det tar ett tag att hitta den perfekta så tar jag en resa däremellan.
Har någon någonsin kallat dig lat?
Ja, Peter rätt många gånger.
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej (även om jag skulle vilja ibland).
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? I CD-spelaren troligtvis Metallica "And Justice for All" men den spelaren lyssnar jag aldrig på, i datorns spelare är det fortfarande Tommys blandband som går.
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Hmm, världens bästa grupp är alltid Metallica och artist Lars Winnerbäck men just nu lyssnar jag ju mer på Familjen, Burial, The Tough Alliance och annat jag blivit hjärntvättad med ;)
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
Ja men jag skulle aldrig svika hans förtroende.
Vad åt du till middag senast? Sushi med Johanna igår.
Använder du huvtröjor? Zip-hoodies FTW!
Kan du vissla?
Hjälpligt.
Vem var den senaste som ringde dig? Flash-Fredrik
Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Öltältet.
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Ja, det utgår jag ifrån.
Vilket riktnummer befinner du dig i? 08
Tittade du på tecknat när du var liten? Klart.
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Det måste väl vara Gallerian.
Hur många syskon har du? En lillebror.
Är du blyg inför det motsatta könet? Nej.
Vilken film kan du alla replikerna till? "Är du inte riktigt fisk" och "Grisen i säcken" kan jag varenda en till men det är typ pjäser. "Sällskapsresan 2", "Morrhår och ärtor" och "Sunes sommar" ligger väl annars bra till.
Äger du några band t-shirts?
Yes, Metallica, Iron Maiden och New Kids on the Block! (alla bor dock inte i garderoben)
När flög du senast? Helgen innan jul, till och från Göteborg.
Hur många stolar står kring ditt köksbord? Två stycken (fast "köksbordet" står i vardagsrummet).
Läser du för skojs skull? Ja, tyvärr alldeles för lite dock.
Pratar du några andra språk?
Engelska bra och tyska dåligt (har kunnat teckenspråk dåligt tidigare).
Diskar du din egen disk? Helst inte.
Har du gråtit offentligt?
Ja det är klart.
Har du en stationär dator eller en laptop? Både och.
Försöker du alltid lära dig nya saker? Jag kan redan allt.
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Ja! ångrar att jag inte gjorde tatueringen som jag planerat i USA.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Nej.
Kan du kasta macka? Har nog aldrig haft den snitsen.
Har du någonsin varit på Jamaica? Nej.
Vad har du med dig in på bion? Under godislöftes-året så var det två Pucko och en Pepsi Max, nu skulle det väl bli lösgodis och en Pepsi Max igen?
Vem var din favoritlärare och varför? Calle i mellanstadiet (klassföreståndare), Dave i gymnasiet (videolärare) och Kari på Berghs (Projektledareutbildningen).
Har du dejtat någon av en annan religion? Nej.
Vad har du för väder? Skit!..men idag soligare än igår.
Har du en favoritblogg? Ja Post secret
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Video (eller "Rörlig bild" som det egentligen hette)
Gillar du att flyga? Det är smidigt...men nej!
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Skön inställning till livet.
När sov du senast på golvet? När var jag full senast? ;)
Vilken är din favorit drink? Just nu GT.
Vilken är din mammas hemstad? Söderhamn.
Din pappas hemstad? Söderhamn.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Tre (funkar dock max i några dygn).
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Tidigare ja, och i framtiden ja, just nu nej.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Ibland.
Vilken är din favoritfrukt? Galiamelon.
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Nej.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 29 år.
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Ja (men mest på uttrycken man använder)
Tror du på liv på andra planeter? Ja, både stora och små.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Min chef.
Tror du att Gud är man eller kvinna? En man.
Vad var det senaste du åt? Flyttstädningsmacka, ciabatta från Panini

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Både och men nog lite mer med killar.
Hur valde dina föräldrar ditt namn? Siw Malmkvist fick en dotter som hette Tove i den vevan.
Gillar du senap? Ett måste på julskinkan.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Du kan lika gärna gå och dö.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Jag skulle vilja vilja men kommer aldrig att göra det.
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Bridget Jones?
Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Nej.
Tycker du om att krama folk? Åhh det är det bästa.
Skulle du säga att du är trendig? Jag vet ju vad som gäller pga mitt jobb, men pga min kropp kan jag inte själv ha allt det jag vill.
Äger du en digitalkamera?
Ja, en död en.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Som mörkhårig Prinsessan Viktoria och Agneta Sjödin, som blond Eva Dahlgren, Charlize Theron och Anna-Nicole Smith.
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Det beror på vad det gäller.

Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? "Ro utan åror"
Tycker du att du är attraktiv? Nej.
Vad är du allergisk mot? Nickel och till viss del äpplen.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Ja gentemot Tommy...men jag ignorerar det ;)
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Tore? :)

Lina, din har jag glömt bort...det får bli nästa grej...


a new year a new tove

...I think not

Jag tror inte så mycket på nyårslöften, har haft alldeles för många jag inte har hållit. Förra året gjorde jag "nyårsmål", dvs funderade på de mål och önskningar jag har här i livet och försökte sen tänka på att ta beslut (stora som små) för att gå i rätt riktning mot dem. Att komma fram är inte alltid det viktigaste, men man ska vara medveten om vart man vill nånstans.

I år har jag inte direkt satt ner mina mål för mig själv men jag har en idé om vad de handlar om. Nyårsafton var bra och det känns som att 2008 kommer att bli ett bra år också, det är så mycket som har hänt under det senaste året och nu kan det ju bara bli bättre....eller hur ;)

RSS 2.0